Caelie Wilkes nagy becsben tartotta gyönyörű pozsgását.

A legtöbb hivatásos vagy hobbikertész is próbálja legjobb tudása szerint gondozni a növényeit. Odafigyel a fényigényre, a tápoldatra, az öntözésre, hogy a zöldek jól érezzék magukat és szépen növekedjenek.

Caelie sem volt ezzel másképp, szívügye volt cserepes kis barátja. Saját öntözési rendet alakított ki számára, mindig figyelt arra, hogy elegendő napfényt kapjon, gyakran még nedves törlőkendővel is tisztogatta a leveleit. A pozsgás látszólag meg is hálálta, hiszen nagyon jól nézett ki.

A felhőtlen öröm csak akkor ért véget, amikor a fiatal nő úgy döntött, hogy átülteti kedvencét. Beszerezte a hozzá illő kaspót, bevásárolt ideális virágföldből, majd amikor az átültetésre került volna a sor döbbent rá, hogy az imádott növénykéje bizony hungarocellbe van ültetve és tulajdonképpen műanyag. Keserédes posztban osztotta meg a nyilvánossággal a csalódottságát, és némi öniróniával a saját figyelmetlenségét is.

Két éven át csupa szeretettel vett körbe egy élethű, ám tiszta műanyag növényt. Mielőtt azonban kinevetnénk őt vagy ítélkeznénk felette, tegyük a szívünkre a kezünket! Mi sosem követtünk el hasonlóan banális, de bájos hibát?

Ha valaki hívott már ki szerelőt nem működő háztartási géphez, vagy vitt műszaki cikket szervizbe, amit aztán a szakember egy mozdulattal bekapcsolt, az tudja miről beszélünk!

Forrás: USA Today