A helyszín nem Ausztrália, hanem az avasi lakótelep.

A Klapka úti lakók riasztották a Mályi Madármentő Állomást, hogy megtalálták a kóborló kígyót, ami miatt egy ideje nem alszanak jól, és most nem tévesztették szem elől, mint egy korábbi alkalommal.

Így a kiérkező állatmentő be tudta fogni a növendék állatot, majd beszállította a mentőállomásra, ahol kapott inni és segítettek neki megszabadulni a beszáradt vedlési foltoktól.

Azóta már visszakerült a gazdájához a királypiton, de az ilyen esetek valahogy mindig hatalmas indulatokat váltanak ki a közvéleményből. Mielőtt azonban virtuális kapát, kaszát ragadnánk, gondoljunk bele, hogy talán nincs is olyan ember, akinek még ne szökött volna ki valaha is valamilyen háziállata. Kutyák, macskák, papagájok, de még olykor hörcsögök vagy lovak is lépnek meg több-kevesebb időre, akkor is, ha a gazdi jóhiszeműen megtett mindent ez ellen. Az állatok gondolkodnak, éreznek, és előfordulhat, hogy olyan szökési mód is eszükbe jut, ami nekünk nem. A különbség annyi, hogy amíg egy szabadon kószáló kutyától vagy macskától csak kevesen rémülnek halálra, a kígyók sokakat ijesztenek meg. Ha valaki nem is rajong értük, megnyugtatásul közöljük, hogy a háziállatként tartható példányok, és a hazánkban előforduló hüllők közül csak nagyon kevés jelent tényleges veszélyt. Ide kattintva megnézhető, hogy milyen kígyókkal találkozhatunk az országban. Lehet, hogy látszólag nem olyan aranyosak, mint egy kölyökkutya, de valakinek ők is kedvencei. Legyünk egy kicsit toleránsak!

A nyitókép csak illusztráció!