Egyre több lakberendezési stílusról tudunk, melyek egyre hangzatosabb neveket kapnak.

Könnyű elveszni a berendezési irányzatok forgatagában, ha nem vagyunk szakavatottak. Most a maga egyszerűségében próbáljuk összefoglalni az ágazatokat, hogy bárki könnyedén felismerje, épp milyenbe csöppen vagy szeret bele.

Minimalista

Olyan hatást kelt, mintha igazából nem lakna ott senki. Csak funkcionális bútorok, semmi csecsebecse, azok is a lehető legrendezettebben.

Mediterrán

Az ábránd, hogy a görögországi nyaralást az otthonodba csempészd világos színekkel, fényes ablakokkal és nem őshonos szobanövényekkel.

Retro

Minden, amit a szocreál korszakban utáltál. A büntető bíbor és a sötétzöld színek szőnyegen, szekrényen, hozzá retinaégető padlólapokkal és csempével.

Country, azaz a vidéki

Nagyjából minden, amit a vadnyugati filmekben láthatsz. Minél több fa és kerámia a belsőtérben, hozzájuk kockás textilek. Ebben a miliőben hordóban fürödni is menő.

Skandináv

Minden az IKEA-ból van. Főként a natúr kollekció, random színekkel kiegészítve. Kell hozzá pokróc, meg sok lámpa és/vagy gyertya (esetleg kandalló).

Japán

Minél közelebb a padlóhoz eszel és alszol. Ehhez jönnek az alacsony sötét bútorok és elmaradhatatlan a pauszpapírból készült térelválasztó vagy valami.

Vintage

A púderszínek mellett megjelennek a virágminták és a legömbölyített, főként fehér bútorok. Velük együtt pedig feltehetően a késztetés is, hogy az asztalhoz ülve lúdtollal romantikus levelet írj.

Loft/indusztriális

Általában egyterű, hatalmas belmagassággal rendelkező otthon, ami azt a hatást kelti, mintha épp vakolásra várna, de azért bebútorozták. Nagy, nehéz dohányzóasztal és imitt-amott megjelenő fémfelületek jellemzik.

Barokk

Királyi puritánság aranyba mártva. Minden fenséges, minden túlzás, a plafon is cirádás.

High-tech

Az űrhajóra emlékeztető otthonok szinonimája, ahol majdnem minden okos. A villanyt sem csak úgy felkapcsolod, hanem szólsz neki.

Eklektika

Bármi bármivel, de tényleg! Minél kevésbé illenek össze a bútorok, a falak, a dekoráció, annál eklektikusabbnak számít.

Pop-art

Harsány színek, főként vörös és sok színes kollázs a falakon, lehetőleg Marilyn Monroe, de minimum egy rúzsos száj.