Az igazi kolosszális útvesztő.

A manilai komplexum 65 ezer négyzetméterével maga mögé utasította Szöul, Stockholm és Sanghaj áruházainak gigantikus méreteit is.

A Fülöp-szigetekre már régóta terveztek egy ilyen beruházást, mostanra pedig megnyitni is sikerült a járvány miatti elhalasztások ellenére is.

Csak, hogy viszonyítani tudjunk, milyen óriási építményről van szó, a hazánkban található Örs vezér téri IKEA a legkisebb 18 647 négyzetméterrel. Már ott is elég könnyű eltévedni, de ennél mégis nagyobbra álmodták a budaörsi bevásárlóparkban található üzletet, ami 19 776 négyzetméter. A számunkra gigantikus, manilaihoz képest mégis kicsike soroksári áruház közel 34 ezer négyzetméter.

Persze nem muszáj kihasználni a hatalmas terület adta lehetőséget, napjainkban igen olajozottan működik az online vásárlás is. Ennek ellenére töretlen népszerűségnek örvend a személyes nézelődés is, és persze az étterem és a játszószoba. Sokak szerint önmagában már a finom svéd ételekért is érdemes benézni, amit csak fokoz a lakberendezési termékkínálat.

Nem hiába, az Ingvar Kamprad által megálmodott szolgáltatásokkal tűzdelt kereskedés, egy brand, amit a világon mindenhol ismernek. És általában szeretnek is…

Forrás: Bloomberg, Wikipedia