Színes dekoráció kintre.

A kiszolgált gumiabroncsokat a kertjében hasznosította újra Nagy Gáborné Brigitta. A következőkben ő mondja el, pontosan hogyan:

Az ötlet egy csoportból jött, ott találkoztam vele először, ámultam, hogy milyen ügyeskezű emberek vannak. Hónapokon keresztül valamiért mindig szembejött velem egy-egy csodás kutacska, mintha ösztönözne, hogy meg tudom csinálni. Végül felszabadult a kocsink kereke és gondoltam egy nagyot…

Szükségem volt elsősorban egy papírlapra és egy ceruzára, hogy méretben is és pompájában is azért kicsit más legyen, mint a látottak. Ezeken kívül szükség volt rossz gumiabroncsra, ami a lelke az egész projektnek, 6 csavarra a kerekek rögzítésére, valamint piros és fehér kültéri zománcfestéke, faanyagokra a kerethez és ragasztószalagra a téglaminták kialakításához. Valamint nagy türelem, odafigyelés és teljes azonosulás a munkával.

Szinte mindennél nagyon kellett figyelni, hiszen fontosnak tartottam, hogy szél- és gyerekbiztos kutat kapjak, így a gumik belsejébe hatalmas kőtörmelékeket helyeztem. Ezzel is stabilabbá lehet tenni az ásás mellett.

De például feldobta a leckét a gumik mélyedése, hogy nem folyt be a festék és esztétikailag nem volt a legszebb, így ezeket külön egyesével kellett pici ecsettel festenem. Az egészet több réteggel, a téglamintánál megfelelő időt várni,hogy a szalag ne szedje fel a festéket, valamint a minta arányosan megfelelő legyen a kút mintájához – ne legyen se nagy, se kicsi és egyforma minták készüljenek.

Mivel négy gyermek anyukája vagyok, nekem ez egy-másfél hétbe telt, hiszen altatási időben tudtam ezzel foglalkozni, de volt rá alkalom, hogy festés közben felébredt a kisebb és rohantam hozzá, azzal a lendülettel felborult a festék. De volt rá példa, hogy nyakig festékes kézzel a babakocsi is áldozat lett. Rohantam hígítóért, újabb adag festékért és ecsetekért, mert nálam az is sikeresen beszáradt… Teljes katasztrófahelyzet volt itt néha, de nem adtam fel, másnap mindig úgy keletem, hogy na, ma talán kész lesz. És hihetetlen számomra is, de kész lett… Ha ránézek, eszembe jut, milyen őrülettel készült és elmosolyodom… Egy átlagos embernek, ahol nincs ennyi apróság vagy már nagyobbak, szerintem 3-4 nap alatt elkészül.

Ami a költségeket illeti, egyedül csak a festékek, az ecsetek és a hígító  került pénzbe, ami maximum 5 ezer forint, ha nem borul ki az összes festék…

A kutacskához szintén gumiból hamarosan egy csacsi készül aki egy szekeret húz maga után.
Fantázia és tervek rengeteg van a fejemben, ráérősen mindent megvalósítok, mert kikapcsol és elmerülhetek benne!

Köszönjük szépen Briginek, hogy megosztotta velünk, hogyan készített autógumikból kerti dekorációt! Reméljük, sokakat inspirál majd.