Ilyen, amikor a képzelőerő és az alkotókedv szárnyal.

Mondhatni, hiszen az alábbi történetben maradék villanyszerelési alkatrészekből csodaszép, bájos dekorhalacskák születtek. JJ. Andi színes halacskáira az egyik facebook csoportban lettünk figyelmesek. Pompás színeik, vidám külsejük azonnal magával ragadott bennünket, ezért azon nyomban meg is kértük Andit, meséljen róluk.

Szeretek kreatívkodni, ezért próbálok nyitott szemmel járni, és ha találok bármit, ami újrahasznosítható a hobbimhoz, felhasználom. Ehhez nem szeretek boltokban vásárolni, egyrészt a magas árak miatt, másrészt mert pont a kreativitás varázsa veszik el a szinte kész termékek miatt.

A villanyszerelési alkatrészekben én haluszonyokat láttam, fogalmam sincs mi célt szolgáltak előtte.

Ezekhez a halakhoz hideg porcelánból formáztam az alapot, száradás után pillanatragasztóval felragasztottam a „testrészeket”.

A szemekhez feketére festett kupakokat használtam, amikbe újságpapír pálcából készült csiga alakokat ragasztottam, amire befejezésképp egy pici gomb került. Az uszonyokat szintén ragasztottam (ezek a villanyszerelési alkatrészek), némelyiknek drótból hajtottam “frizurát”, majd bohókás színekkel mintásra festettem őket.

A porcelán száradása 1-2 nap, utána már gyorsan megy, mert szerettem készíteni őket.

Kevés költségű, talán egyedül a festékeket kellett megvásárolni hozzá, de minimális kellett hozzá. A hideg porcelán kb. 800 Ft volt ehhez az adaghoz.

Köszönjük a halacskák történetét, reméljük, sokakat inspirál majd. Andi további alkotásai pedig megcsodálhatók facebook oldalán.

Update: a halacskák különdíjas elismerésben részesültek a paksi Alkotó energia nevű pályázaton.