Mondhatnánk azért, mert épp nem mi csináljuk.

Ha ez részben fedi is az igazságot, ennél sokkal többet profitálhatunk a takarítós műsorokból, amelyek – nem véletlenül – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A férfiak fantáziájában olykor megjelenik egy attraktív takarítónő, de mégsem ez teszi olyan felkapottá a gombamód szaporodó selejtezős-takarítós videókat.

Miért is jó nézni őket?

Általában hasznos tanácsokkal látnak el. Apró trükkök, praktikák segítenek, hogy megkönnyítsük a saját dolgunkat. A szemléltetés segíti a tanulást, így könnyebben alkalmazzuk majd a saját otthonunkban is. Nem mindenki úgy hagyja el a szülői házat, hogy tisztában van egy háztartás vezetésével és rendben tartásával kapcsolatos összes feladattal.

Kedvet csinálnak, hogy magunk is nekiálljunk. Látva, hogy más csinálja és látványos eredményt ér el, könnyebben rugaszkodunk neki, hogy magunk is elkezdjük a régóta halogatott, kevésbé kedvelt feladatokat is. Takarítani, rendet rakni, rendszerezni kevés ember szeret, viszont az eredménytől mindenki jobban érzi magát.

Rend a lelke mindennek

Ahogy a mondás tartja, és így is van. A rendetlenség, a kosz és a zsúfoltság egyaránt szorongást kelt bennünk. A komfortérzetünkön jelentősen javít, ha a környezetünk átlátható és tiszta. Így nyújt igazából biztonságot és nyugalmat, ahol jól érezzük magunkat, ahol megpihenhetünk. Ahhoz viszont, hogy ilyen legyen, tenni is kell!

Számos példát láthattunk már arra életünk során, mi történik, ha valaki nem takarít, ellenben imád gyűjtögetni. Idővel idegenné válik a saját otthonában, ahol eluralkodnak a lomok. A másik véglet a tisztaságmánia, ahol szinte kényszeres pótcselekvés a takarítás. A kettő között félúton lehet az ideális megoldás.

Hogy ne hanyagoljuk el, de ne is essünk túlzásba, segíthetnek ezek a videók. Ha nekik is megy, nekünk is fog, ugye?

https://youtu.be/pT-cU5sMnbI