Az eladó vagy kiadó házak és lakások új gazdájára találásában kulcsszerepe van a hirdetéseknek.

Amikor az ember az új otthonát keresi, a jövőjét képzeli el, ahogy elmerül a képekben és szövegekben, ezért lényeges, hogy mit és hogyan mutatunk meg az ingatlanból. Ahhoz, hogy elég figyelemfelkeltő és hatékony legyen a hirdetés, az alábbiakra mindenképp érdemes odafigyelni:

Terjedelem

Ha túl rövid, nem közöl elég információt és rengeteg felesleges hívásban és üzenetben kell majd elmondanunk ugyanazokat a dolgokat újra és újra. Ha pedig túl hosszú és terjengős, akkor nem olvassák végig. Nagyjából legfeljebb 200 szóba bele kellene férnie a lényegnek.

Őszinteség

Mindenki szeretné a legjobb színben feltüntetni a kínált portékát, de fölösleges feltupírozni. Az igazság úgyis kiderül, ezért releváns információkat adjunk meg! Hiába írunk a hirdetésbe fürdőszobát, ha az csak egy csap alatti lavór az előszobában. Sok időrabló körtől kímélheti meg a tulajdonost és az érdeklődőt is, ha a szöveg fedi az igazságot és a fotók is az aktuális képet mutatják.

Az előnyök és a hátrányok egyensúlya megadja a hirdetés hitelességét és kiszűri a komolytalan érdeklődőket is.

Egyediség

A hirdetések sokszor mintha sablonra készülnének, a legtöbb ember már el sem olvassa, csak megnézi az árat és a képeket és már tovább is görget. Egy kis közvetlenség és saját stílusban írás jót tehet annak, hogy a szöveg kitűnjön a tömegből. Persze nem kell túlzásba esni, de mivel minden ház egyedi, a róla szóló hirdetés miért legyen pont olyan, mint a többi? Mert az a szokás?

Ár

Érdemes feltüntetni az eladási árat, vagy a bérleti díjat és az albérlet feltételeit. Ha hétpecsétes titokként van őrizve és utánajárást igényel az információ megszerzése, az csökkenti az érdeklődök számát is.

Képek

Fontos szempont, hogy lássák is az emberek a szövegben szereplő ingatlant. A fotók legyenek aktuálisak, amik elkészítése előtt érdemes rendet tenni, kitakarítani, ahol szükséges, ott füvet nyírni. Sose keltse a látvány az elhanyagoltság és túlzsúfoltság érzését! Néha egy-egy virágcsokor, terítő vagy díszpárna is javít az otthon hangulatán.