Házak, utak, kertek egészen piciben.

Mindig van mit tökéletesíteni, csinosítgatni az aprócska birtokok kialakításán; hagyjuk, hogy a képzeletünk szabadon szárnyaljon!

Olyan kreatív foglalatosság lehet a lekicsinyített porták megalkotása, amely bennünket és a gyerekeket is akár a teljes iskolai szünet idejére leköt.

Fantáziánkhoz és kézügyességünkhöz mérten készítsük el a falu vagy tanya házait, majd tervezzük meg és építsük meg az azokat összekötő utakat, ösvényeket. Végül a közöttük lévő, szabadon maradt területeket ültessük be sziklakerti növényekkel, apró pozsgásokkal, törpe örökzöldekkel, illetve egyéb, alacsony termetű kerti növényekkel. Ügyeljünk a harmonikus összképre, hogy a végeredmény egy hamisítatlan tündérkert legyen. Akiknek nincs kertjük, azok számára jó hír, hogy mindez egy nagyobb virágcserépben is megvalósítható. Aki gyors léptekben szeretne haladni a falucska megépítésével, a nagyobb barkácsáruházak kertosztályán számos kelléket (kerámia házikót, kerítést, egyéb díszítőelemeket) készen is beszerezhet. Természetesen mindez online is elérhető, az Amazonon például hihetetlenül széles a választék.

Fotó: goodshomedesign.com