Vissza nem térítendő támogatás.

A Teleki László Alapítvány a Népi Építészeti Program keretén belül 2020. július 31-én a korábban megismert konstrukcióhoz hasonlóan ismét megnyitja a lehetőséget támogatások igénylésére Népi Építészeti értékek megújulását támogató szakmai előkészítésre és épületfelújításra. A részleteket tartalmazó tájékoztató 2020. július 31-én 8:00-kor jelenik meg.

A Népi Építészeti Program a műemléki értéket képviselő, védelem alatt álló, épített örökség egyedi elemeinek veszélyelhárításához, megóvásához, részleges vagy teljes helyreállításához biztosít forrást. Az odaítélhető vissza nem terítendő támogatás összege kérelmenként minimum 500 ezer, maximum 20 millió Ft.

A támogatás mértéke természetes személyek és önkormányzatok esetén a tevékenység megvalósítása során felmerülő összköltség legfeljebb 80%-a, egyéb esetben legfeljebb 50%-a. A Támogatási Kérelmek elbírálását a Miniszterelnökséget vezető miniszter által felkért Bíráló Bizottság végzi.

A támogatási kérelmeket a hamarosan megjelenő Támogatási felhívás közzétételét követő 45 napon belül kell benyújtani a Teleki László Alapítvány által üzemeltetett online felületen: www.telekialapitvany.hu/nepi-epiteszeti-program/

Forrás: palyazatok.org