Utazz a foteledből.

Eleged van abból, hogy minden nap ugyanaz az utcakép, kertrészlet, tűzfal fogad, ha kinézel az ablakon? Lehet, hogy más számára éppen ez az izgalmas. Miképpen számunkra is érdekes lehet azt látni, hogy milyen egy londoni utca, ahol piros emeletes buszok járnak, miként fest egy katari hátsókert, ahol még a fű se nő, vagy éppen egy szingapúri emeletes ház erkélye.

Egy különös projekt a karantén ideje alatt kapott szárnyra, amikor sokaknak csak az ablak jelentette a külvilágot, hiszen nem mentek hetekig sehova sem.

Ekkor pattant ki Sonali Ranjit és Vaishnav Balasubramaniam fejéből, hogy mennyivel változatosabb lenne, ha mások ablakán néznénk ki. Megalkották a Window Swap (kb. Ablakcserebere) elnevezésű oldalt, amelynek segítségével valahol a nagyvilágban szemlélhetjük az ablak előtti történéseket.

Ha újabb ablakra és újabb kilátásra váltanánk, egyszerűen csak meg kell nyomnunk a gombot, amely azt mondja, hogy „Nyiss egy új ablakot valahol a világban” (Open a new window somewhere in the world). Ekkor valaki ablakában találjuk magunkat és azt láthatjuk, amit ő lát. A sarkokban olvashatjuk, hogy kihez tartozik a panoráma, és mely országban, mely városban él az illető.

Amennyiben mi is szeretnénk másokat az ablakunkhoz engedni, elegendő egy 10 perces HD videót küldeni a qunaliaa@gmail.com címre. Ügyeljünk arra, hogy a felvételen hang is hallható – ha ezt nem szeretnénk, készítsük el teljes csendben a bemutatót.

Vigyázat, nehéz abbahagyni a bámészkodást, szinte függőséget okoz!