Saját kezűleg.

Német Adrienn a ház körül fellelhető maradék anyagok felhasználásával mászókát, mászófalat készített a kertbe. Adrienntől ismerhetjük meg a részleteket:

Az ötlet onnan jött, hogy a lányom mindenre felmászik (sajnos tőlem örökölte), így hát kellett valami, amin kiélheti magát. Mivel egyedülálló anyuka vagyok, ezt a problémát nekem kellett megoldanom. Szeretnék majd rendes anyagokból egy masszívabb, összetettebb mászókát készíteni, de egyelőre azzal tudtam dolgozni, ami itthon volt.

Egy régi szekrény ajtajának keretszerkezete jó alapnak tűnt a mászófalhoz. Szerencsére volt itthon két szál 5*5-ös szabványos fenyőgerenda (ez nem túl vastag, így csak gyermek súlyát bírja el biztonságosan, de ideiglenesen a célnak megfelel), amiből a mászóka állványzatát készítettem további egyéb maradék anyagok segítségével (deszkák, lécek, hajópadló).

Ezt beton alapra tettem, csavarral is megerősítve. A beton részt polifoammal borítottam, hogy ha esetleg lepottyanna, ne a kemény betonra huppanjon.

Festésre fa vékony lazúrt használtam.

Még szeretnék korlátot vagy hálót tenni a felső szintre, hogy biztonságosabb legyen. Beletelt néhány napba, míg kész nem lett, mivel a gyerkőc mellett csak szakaszokban tudtam dolgozni rajta.