Kisebb költségvetésből.

Egy kerti pihenő, ahol ráadásul még sütögetni is lehet, nagy kincs. A nyár nagy részét ott töltheti a család, akár barátokkal, vendégekkel együtt.

Nótári Dávid és családja is vágyott egy ilyen helyre, majd végül saját maguk valósították meg. Az alábbi sorokból kiderül pontosan hogyan és mennyiből.

Szerettünk volna egy olyan sarkot, ahol kényelmesen elférünk a családdal, barátokkal és jókat tudunk főzni, beszélgetni. Több szakembert megkérdeztünk, de nagyon magas árakat mondtak. Így kerestünk egy megoldást, amihez nem kell kőműves vagy burkolói készség. Így esett a választás a murvára. Sokkal szívesebben használjuk így, hogy ez a  kiülő a mi kezünk munkája.

Amire szükség volt:

  • agrofólia,
  • kétszer rostált sóder,
  • gyeprács/kavicsrács,
  • fehér murva.

A területről a földet kézi erővel kb. 10 cm mélyen eltávolítottuk ásással és lapátolással. Azért 10 cm, mert a sóderágy és a gyeprács együttes magassága kb. 10 cm. Majd a felületet agrofóliával              takartuk a gyomok miatt. Erre terítettük a kétszer rostált sódert kb. 4-5 cm vastagon, majd ezt vízszintesre húztuk.

A kapott felületre raktuk a gyeprácsot/kavicsrácsot, ügyelve a vízszint megtartására, majd erre terítettük a murvát. A kavicsrács segít abban, hogy a kavics a helyén maradjon, illetve egy sokkal jobban járható felületet ad és a teherbírása is megnő. A legnagyobb odafigyelést a kiásás igényelte, hogy mindenhol egyenletes mélységben szedjük ki a földet, illetve a kavicsrács is egyenletes és vízszintes maradjon.

Összesen 2-3 nap volt, mire elkészült.

Az összes költség kb. 120 ezer forint, ebben a kerti sütő ára nincs benne, ami még egy 100 ezer forintos költséget jelentett.