Az ezzel foglalkozóknak pusztán csak időzniük kell a rettegett otthonokban.

Az olyan házak, ahol megmagyarázhatatlan halálesetek vagy paranormális tevékenységek történtek, általában nem túl kelendőek a piacon a világ bizonyos pontjain. Vannak, akik kimondottan keresik a borzongást, de nem az az igazán jellemző. Lehet, hogy a horrorfilmek elterjedése miatt, vagy csak babonából, de nehéz eladni egy olyan ingatlant, amiről kísérteties legendák terjednek.

Ezen próbál segíteni egy kínai ingatlanügynökség azzal, hogy kísértetház-tesztelőket alkalmaz, akik bebizonyítják, hogy nincs ok aggodalomra.

Olykor már az elhanyagoltság is kísértetiessé tesz egy házat.

A jelentkezők általában egy éjszakát töltenek ezeken a helyeken, ahol bejárják és megmutatják az ingatlan minden zugát, majd ott is alszanak. Amennyiben nem tapasztalnak semmi furcsát, és megérik a reggelt, akkor már tapasztalatból ajánlják eladásra az adott házat.

Egy másodállásban ezzel foglalkozó férfi rendszeresen tölti az idejét kísértetházakban, ami számára nem tűnik olyan nehéz feladatnak. Ezzel óránként nagyjából 3000 forintnak megfelelő jüant keres, ami sokak szerint könnyű pénz, míg mások semmi pénzért nem vállalkoznának erre a tevékenységre.

Forrás: OddityCentral