Raklapból készülhet számtalan kültéri és beltéri berendezési tárgy. Ezúttal kanapét mutatunk.

Nem is akárhogyan, hiszen Berzák Ildikó a saját példájukon keresztül meséli el, ő és ügyes férje, Dániel hogyan álmodták meg, majd készítették el pár nap alatt a számukra ideális kanapét.

Az ötlet onnan jött, hogy volt egy kihasználatlan filagóriánk, amit szerettünk volna feldobni egy számunkra, családunk és barátaink számára megfelelő méretű kertibútorral. Készen megvásárolva ennek az összege nagyon magas lett volna, valamint a férőhelyek száma sem érte volna el a jelenlegit (8-9 fő).

Mivel már nagyon régóta tetszettek a raklapbútorok és foglalkoztattak minket a kivitelezésük, ezért úgy döntöttünk a férjemmel, hogy elkészítjük mi magunk, ami anyagiakban is barátibb, és olyan lesz amilyet mi elképzeltünk. Természetesen ehhez szükség volt egy ezermester férjre, jelen esetben Berzák Dánielre.

Szükségünk volt 16 db EU-s raklapra, deszkákra, laminált padlóra, kerekekre, csavarokra, lazúrra, megfelelő szerszámokra, szivacsra, párnákra. Utóbbi kettőt készen vásároltuk.

A munkálatok során különösen nem kellet figyelni semmire, adta magát a raklap, meg úgy az egész, nem kellett hozzá különösebb szakértelem.

Folyamatos munkával és beszerzésekkel együtt nagyjából 1 hét volt, mire elkészült. Legtöbb időt a raklapok csiszolása, lazúrozása vette el.

Költsége kb. 100 000 Ft körül volt, szivaccsal, párnával együtt úgy, hogy építkezésből megmaradt hajópadlót, és laminált padlót használtuk fel burkolatként.

Köszönjük Ildikónak, hogy részletesen bemutatta – nekünk és mindazoknak, akik eddig csak csodálták a hasonló projekteket, de nem mertek belevágni – hogy hogyan lesz raklapokból kényelmes és mutatós kanapé.