Egyedi darab.

Balaton-felvidéki házuk berendezését Füsy Marianna és férje a stílust illetően határozott elképzeléssel kezdte. Provence-i stílusú bútorokat szerettek volna, amelyekhez a mosdónak is illeszkednie kellett. Ezt végül többek között egy régi asztal felhasználásával saját kezűleg készítették el. A következőkben megismerhetjük a mosdószekrény kialakításának részleteit:

Mi egy jó kis alkotópáros vagyunk a férjemmel. Én tervezek, ő kivitelez. Többnyire, ami vezérel minket, az a kreativitás és a minél kedvezőbb megoldás anyagi szempontból is.

Vettünk egy gerendás házat a Balaton-felvidéken, amit provence-i stílusban terveztünk berendezni.  A fürdőszoba felújítását évek óta halogattuk. Férjem szülei halála után a házuk kipakolása során megtetszett egy asztalka, ami végre megadta a lendületet és elképzelést a fürdőszoba felújításhoz.

Az IKEA-ban találtam egy vidéki stílusú mosdót, ami egy kicsit nagyobb volt a kelleténél, ezért aztán az asztalkát meg kellett nagyobbítani. Szerencsére ez nem volt akadály, mert férjemnek voltak megfelelő asztalosszerszámai.

Az elő- és oldallapok kicserélése, méretre szabása, majd az asztal összeragasztása kb. egy hetet vett igénybe. Majd az első lap szélére felsőmaróval mintát vágott. Ezek után jöhetett a csiszolás és festés Dulux konyhabútor festékkel háromszor.

Vettünk egy kis fiókos szekrényt, amit hozzáépített a férjem az asztalhoz. Ez a megoldás a hátsó csatornakimenetet is szépen eltakarja. A mosdót beleillesztettük és beleragasztottuk a szélénél az asztalba. Helyére tettük és körbeszilikonoztuk a csempénél.

Az elejére vettem kerámia bútorgombokat, de ezek önmagukban nem tetszettek, ezért kombináltam őket fém alátéttel.

Összesen kb. egy hónapot vett igénybe a munka.