Lakás

Semmi sem fogható a téglából épült étterem szépségéhez

Különleges belső terek.

Egy étterembe belépve az atmoszféra, a hely hangulata lehet az, ami rögtön rabul ejt. Ebbe az étterembe viszont még be se kell tennünk a lábunkat a varázslathoz: már kívülről nézve is azonnal megfog. Egészen egyedi hangulat, csupa téglafelület, apró ablakocskák és furcsa alakzatok ragadják meg a látogató figyelmét.

Az 50% Cloud Artists Lounge nevű hely tervezését a Cheng Chung Design jegyzi. A Hong Kong-i székhellyel rendelkező tervezőstúdió intim, építészetileg is különleges, sajátos hangulatú vacsorázóhelyet tervezett.

A meghatározhatatlan formájú épületegyüttes egy helyi művész, Luo Xu munkája, teljes egészében téglából készült. A kínai Dongfengyun városában található épület nem pusztán étterem, de például kiállítótérrel is rendelkező komplexum.

Az ülőhelyeket alapos tervezés előzte meg, így a vacsorázók úgy ülnek, hogy a lehető legtöbb természetes, beszűrődő fényt kapják a tetőablakokon keresztül. Minden egyes elem tervezésénél a fényviszonyokat és az tetőablakok elhelyezkedését vették alapul. A természetes fény a nap folyamán egy utat jár be és változatos térbeli élményeket hoz létre. A további, mesterséges fényről gondoskodnak az elegáns, fa burájú lámpák. A természetes anyagok használata segít megőrizni a berendezés meleg tónusait. Minden egyes beltéri dizájnelem a téglák szépségét hivatott kiemelni.

Forrás: mymodernmet.com, képek: Cheng Chung Design

Tags : egyedi ház