A régi korok kincsei sokszor ott lapulnak a falakban vagy az ódon padlódeszkák alatt.

New York állam legkisebb faluja, Ames is tartogatott némi meglepetést. Nick Drummond és párja nem is sejtették, hogy mi lapul a tavaly vásárolt otthonukban. Az eladó és a szomszédok mesélték nekik, hogy a házat hajdanán egy német származású egykori nemes, Adolf Humpfner gróf építtette, aki a szesztilalom idején alkoholcsempészésből élt. Egészen addig, amíg bele nem vágtak a ház felújításába, azt gondolták, ez csupán városi legenda.

instagram.com/bootleggerbungalow/

A szesz tilalmának törvénybe iktatása felvirágoztatta a feketekereskedelmet. Gyorsan és hatékonyan épült ki az alkoholpiac a színfalak mögött, szép sorban épültek a különböző rejtekhelyekkel ellátott házak. Zugfőzdék, bandaháborúk, csempészet, egy teljes illegális árnyékvilág működött a hétköznapi otthonoknak tűnő házakban. Ennek emlékét őrizte meg ez a ház is, ahol a bontási munkálatok során a falakban és a padló alatt is gondosan becsomagolt whisky lapult.

Összesen több mint száz palack került elő a száz évvel ezelőtt tiltott nedűből. Bár némelyik üvegből el is párolgott a szesz egy része, összességében igen tetemes mennyiségű alkoholt találtak. A tervek szerint a felújítással az üres üvegek visszakerülnek a padló alá, ahol majd üveglapokkal teszik láthatóvá. Az érintetlen whiskyket elárvereztetik (egy ilyen történelmi palack ára 500 és 1200 dollár, azaz kb. 145 ezer és 350 ezer forint között mozog), kivéve egyet, amit majd megkóstolnak.

instagram.com/bootleggerbungalow/

Forrás: Food & Wine, Instagram/bootleggerbungalow