Nyugodt napok.

A kutyatulajdonosok többségének gondot okoz, ha otthon kell egyedül hagynia a kedvencét néhány órára. Nem csak a lakás állapota miatt aggódnak, de azért is, mert ilyenkor nincs, aki kiengedje az ebet. A gazdi pedig távolról idegeskedik amiatt, hogy a kutyus a lakásban ragad, hiába szeretne kimenni.

Most egy garázskapukat gyártó cég, a Chamberlain ötletes megoldással állt elő. A myQ Pet Portal névre keresztelt díjnyertes ajtó szabadságot nyújt a kutyusoknak, akik így bármikor ki- és bejárhatnak. Egy okosnyakörv segítségével ugyanis biztosítva van, hogy csak a házikedvenc tudja a nyílást használni, így idegen négylábúak nem tudnak bejutni a házba.

A rendszert automatikus üzemmódra állíthatjuk, így lehetővé tesszük a kutyusok számára a ki- és bejárást, amikor a nyakörv kinyitja számukra az ajtót. Ha viszont a gazdi több ellenőrzésre vágyik és szeretné kontrollálni, hogy mennyi időt tölt a négylábú a szabadban, akkor az igény szerint üzemmódot érdemes választani. Ilyenkor egy figyelmeztetést kap a tulajdonos a telefonjára minden esetben, amikor az állat az ajtó körül tartózkodik, és ki tudja választani, hogy szabaddá teszi-e számára a kijutást. Emellett beépített kamera segítségével tarthatjuk szemel a háziállatot, bármikor rá tudunk nézni a ’szőrös gyerekre’.

Az okosajtóval tehát egy gombnyomással kiengedhetjük a kedvencünket szükség esetén akkor is, ha épp távol vagyunk. Nem kell többet azon idegeskednünk, hogy mikor érünk haza, nincs lelkiismeret-furdalásunk, ha hosszúra nyúlik egy nap, hiszen a kutyus eközben is el tudta a szükségleteit végezni, vagy épp levegőzött és futkározott egyet a kertben.

Forrás: mymodernmet.com