Ha eddig nem tetted, ezután feltétlenül tedd meg! 

Vannak szerencsések, akiknek az anyukája átadta már ezt a tudást, hogy minden új ruhát át kell mosni, mielőtt hordani kezdenénk. Van, akik szerint viszont ez teljesen fölösleges, hiszen ’tiszták’.

Nos, ezt azért cáfolja pár orvosprofesszor, mikrobiológus és patológus.  A próbafülkét megjárt darabok sok ember bőréről természetes úton lepotyogó hámdarabokat, így az összes bacilusukat és fertőzésüket is hordozza, amit aztán magadra veszel és hazaviszel. Ha nem is kezdjük el azonnal a vásárlás után hordani, akkor is megvan a ruhák érintésével (ahogyan azt nagyon sokan tapogatják), majd a szánkhoz, arcunkhoz, szemünkhöz nyúlva az esélye annak, hogy összeszedjünk ezt-azt. Persze nem következik egyértelműen egyik a másikból, azonban nem árt óvatosnak lenni.

Ha olyan darabot vásárolunk, amit még nem érintettek, akkor is ki kell mosni, mielőtt felvennénk. Ez esetben nem a bacik miatt, hanem a kémiai anyagok miatt, amikkel a ruhákat kezelik a boltokba kerülésük előtt. Ártalmatlan szerek, ám az érzékenyebbeknek könnyen okozhatnak bőrirritációt.

Ha eltekintünk a tudományos megközelítéstől, akkor marad az érzelmi alapú. A kifizetésen kívül a saját öblítőnk rituáléja teszi majd igazán sajátunkká az áhított darabot(kat).

Forrás: Huffpost