Andres Canto 14 éves volt, amikor a összekapott a szüleivel.

Ez persze nem ritkaság, a kamaszok és szüleik között akár ez mindennapos is lehet. Ez a spanyol fiú viszont úgy döntött, hogy csákányt ragad, és elkezd lyukat ásni a földbe, hogy levezesse az indulatait. Ez a módszer remekül bevált, sőt! A lyuk egyre nagyobb lett, és már akkor is folytatta az ásást, amikor jó kedve volt. Onnantól kezdve minden nap szánt rá időt, hogy tovább növelje az üreget. Később egy barátja is csatlakozott a munkához és együttes erővel apránként barlangot ástak.

Azóta eltelt hat év és komoly kuckót sikerült így létrehozniuk a föld alatt. A kezdeti kézimunkát felváltották a gépi eszközök, a vájat mélyülésével már a beomlás elleni védelmet is meg kellett szilárdítani. Most már biztonságos, szinte komfortos, egy nappali és egy hálószoba is kialakításra került.

A már 20 éves Andres így bármikor el tud vonulni a kis világába, még villanyt, fűtést és wi-fit is vitt a föld alá. Persze meggyűlik a baja olykor a sok esővel, ami lefolyik, vagy a rovarokkal, csigákkal, akik szívesen csatlakoznak hozzá, mégis szereti, hogy maga lehet és hogy megdolgozott érte.

Forrás: OddityCentral