Saját kezű alkotás.

Szani Mária és párja a babaszoba kialakításakor különleges faldekorációt készített. Egy méteres átmérőjű, különféle színekkel megvilágított Hold került a falra. A díszítőelem olyan mutatós és különleges, hogy meg is kértük Máriát, mesélje el, pontosan hogyan készült.

Azzal kezdődött, hogy egy YouTube videóban megtetszett az ötlet. Babát várok és nem akartuk a szokásos falmatricákat felragasztani, úgyhogy jókor volt minden.

A munkálatok úgy kezdődtek, hogy 1-2 nappal egy nikecell lapra egy 1 méteres kört rajzoltunk. A párom kevert be csempe ragasztót és elkente a körön, de nem simára, hanem csak nagyjából. Utána a kőműveskanál nyelének segítségével a nagyobb krátereket megformáztuk körkörös mozdulatokkal, a kisebbekhez az ujjunkat használtuk, a többi felület kialakításához ecsetet és összegyűrt alufóliát. Ez kb. 1 óra volt mindennel együtt. Majd hagytuk száradni.

A felrakás napján ismét csemperagasztóval rögzítettük a falfelületre. Utána magát a keretet is le kellett szabni nikecellből és rögzíteni az alaphoz, ugyanúgy csemperagasztóval, valamint 1-2 szeget is beleszúrtunk a jobb tartás érdekében.

Arra kellett figyelni hogy a megfelelő távolság megmaradjon a felület és a keret között, hogy később beférjen a LED szalag. Ezután a keretet gipsszel kente be a párom, hogy egyenletesebb legyen a felület. Ameddig festettük a szobát, száradhatott ismét, majd a keretét is fehérre kentük a szoba festékével. A Hold felülete szürke marad, mindkettőnknek így tetszett. Azt hiszem, hogy a LED szalagot csak 1-2 nap múlva sikerült felragasztani, mert akkor jött meg a rendelésünk.

Úgyhogy ha valakinek van minden hozzávaló, szerintem száradással, mindennel együtt maximum 5 óra lehet, maga a munka belefér 3 órába.

Az összes költségünk a LED szalag ára lehetett, ami kiszállítással együtt 4000 Ft, mert maradék anyagokból dolgoztunk. 2*1 méteres nikecell tábla, 5 kg csemperagasztó és 1 kg gipsz fogyott el, de ezek nekünk mind maradékok voltak otthon, úgyhogy beárazni nem tudom.