A fejlődő technika és a környezettudatosság különleges szerelemgyerekeit szokták díjazni.

A fenntarthatóság és a természet védelme egyre fontosabb, ha hosszú távra tervezünk és szeretnénk enni, inni és lélegezni, ezért egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ilyen irányú tervek. Az innováció vívmányai és a modernizálás nem kell, hogy szükségszerűen leigázzák a környezetet, a kettő kombinációjával magunkért és a minket körülvevő világért is sokat tehetünk. Most megmutatjuk, hogy milyen fejlesztések nyertek díjat a témában.

Zöld polc

A karácsonyfát helyettesítő zöldekkel tűzdelt állványt Jirachai Tangkijngamwong tervezte, ami sok fát menthet meg a kivágástól és nem mellesleg remekül mutat.

Zöld lámpa

A Ping névre keresztelt, Jackie Luo és Wilfried Buelacher által tervezett lámpatest nem úgy zöld, mint egy közlekedési lámpa, hanem a világítótestben elhelyezhető egy cserepes növény, így két funkciót is ellát egyszerre.

“Egy másik táj – virágcserép a gyökér megbecsüléséhez”

Áll kísérőszövegként a Zhang Jian által tervezett kaspó mellett, ami lehetővé teszi, hogy a növény gyökereit is láthassuk. Ez talán egy kicsit segít tudatosítani, hogy honnan indul ki minden.

Natade

A légtisztító virágcserép ötvözi a szobanövény szépségét a levegőminőség modern elemzésével, ami egy alkalmazás segítségével irányítható. Vincenzo Vitiello terve a szobák tisztább levegőjét célozzák.

Solace Microgreen

A Kennedy Castelli által tervezett komplett termesztőrendszer kezdők számára is egy könnyed megoldást kínál házi minigazdaság létrehozására. A hozzátartozó alkalmazás vezérli a növényeknek szükséges vizet, fényt és tápanyagot, így technika dolgozik, nekünk csak a feltételeket kell biztosítani és gyönyörködni a folyamatban.

Rotofarm

A Toby Farmer tervezte mikrokert szintén a beltéri növénytermesztést segíti, amivel mindössze másfél méteren élvezhető a házilag termesztett zöldség zamata is akár.

Eva hidroponikus rendszer

François Hurtaud az élet körforgását álmodta meg egy eszközben: a halak, a növények és a víz egy tökéletes ökoszisztémát állítanak fel egymás táplálásával.

erba

Manuela Arroyave a zöld fűszerek frissen tartására alkalmas eszközt tervezett, ami jelentősen megnöveli a felhasználhatósági idejüket.

 

Mini gazdaság

Chaozhi Lin az élelmiszerhulladék okos felhasználásra készítette az aprócska kertet, ami a lebomló szerves anyagokkal táplálja az odaültetett növényeket.

Talajminőség-mérő

Paul Poon egy okos kis eszközt hozott létre, ami naprakész információkkal lát el a növények alatti föld nedvesség, tápanyag és a fény aktuális mennyiségét illetően. Mindezek nagyon sokat segíthetnek, hogy jól tudjunk gondoskodni a zöldekről.

Forrás: BoredPanda

Kapcsolódó cikkünk:
A természetet varázsolja a lakásokba a magyar tervező zuzmóval bélelt lámpája