Nem kell hozzá más, csak egy kis fantázia és némi kézügyesség!

10 ötletes, saját kezűleg is elkészíthető kültéri hangulatvilágítást mutatunk. Bennünket valamennyi kreatív megoldás meggyőzött; reméljük, sokaknak ad inspirációt a saját világításuk elkészítéséhez!

Borosüveg-fáklya

Azoknak ajánljuk, akik valami nagyon kreatív, szokatlan és egyben meglepő megoldást keresnek.

Kültéri világítás sk designsponge.com

Kockamécses

Ezek a mécsesek garantáltan feldobják a kertet és megadják az alaphangulatot a szabadban eltöltött kellemes estékhez. Ráadásul lakásdekorációként is remekül megállják a helyüket.

Kültéri világítás sk dailyhomedecorideas.com

Akasztós befőttesüveg-lámpák

Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő világítás barátságosabbá teszi a környezetünket. Ezek a függő lámpák pont ilyenek! Keressük elő hozzá a legszebb befőttesüvegeinket, szerezzünk be pár tömbgyertyát, fehér babot (de természetesen díszkavicsot is használhatunk), valamint dekoratív láncot. Gyönyörűen fognak világítani a kertben!

Kültéri világítás sklovechicliving.co.uk

Vintage hangulatú függőlámpa

Még ha nincs is kerti étkezőasztalunk, akkor is felakaszthatjuk a lámpát a kert egy tetszés szerinti pontján, hogy kellemes fényárban töltsük el az időt családunkkal, barátainkkal.

Kültéri világítás sk designsponge.com

Papírcsillag-lámpa

Álomszerűen mesés, varázslatos hangulatot teremt a kertben ez a csillag alakú lámpa. Ráadásul alig kell költenünk az elkészítésére.

Kültéri világítás sk meandmydiy.com

Kültéri lámpás konzerves dobozból

Szép és hasznos: bár a képen látható világítótest látszólag üzletből való, a valóságban házilagos kivitelezésről van szó. Nem időigényes az elkészítése, ráadásul spórolhatunk a kiürült fémboboz és pocakos üveg újrahasznosításával.

Kültéri világítás sk inmyownstyle.com

Hengeres konzervdoboz-lámpák

Ezek a konzervdoboz lámpák pompásan mutatnak minden kertben; télen-nyáron gondoskodnak a megfelelő alaphangulatról. Ha szívesen időzünk a friss levegőn, mindenképpen tegyünk próbát egy-két ilyen egyedi mintázatú lámpa elkészítésével.

Mindenekelőtt kiürült csemegekukoricás vagy hasonlóan magas konzervdobozra lesz szükségünk, továbbá gyertyákra vagy mécsesekre, festékszóró spray-re, vékony drótra, szögekre, valamint hasznos szerszámokra, úgy mint kalapácsra és csípőfogóra. Már a lámpák megtervezése és elkészítése is igazi kikapcsolódást jelent a hétköznapok rohanásából.

Kültéri világítás sk growcreativeblog.com

Sötétben világító pozsgások

A melegebb hónapokban éjszakába nyúlóan időzhetünk a kertben. Az alábbi meghökkentő, egyben pénztárcabarát ötlettel mesébe illő hangulatot teremthetünk a szabadban eltöltött órákhoz. Ami igazán csodás az alábbi, pozsgások felhasználásával készült lámpácskákban, hogy áram felhasználása nélkül működnek, maguktól újratöltődnek.

Természetesen a lakásunkat is díszíthetjük velük; a lámpák mérete pedig egyéni ízlés kérdése. Hogy mire van szükségünk az elkészítésükhöz? Mindössze kisebb üvegekre, pozsgás növényekre, nem utolsósorban pedig sötétben világító festékre.

Kültéri világítás sk mrspotter.com

Kültéri világítás muffinpapír-lámpaernyőkkel

Ezek a szép kis színes lámpaernyők azonnal meghitté varázsolják a kertet. A lámpafüzért mindenesetre olyan helyre akasszuk fel, ahol az eső nem tehet kárt benne. Arra is vigyáznunk kell, hogy a papír ne érjen a felforrósodott izzókhoz. A legjobb tehát, amit tehetünk, hogy ezt a fajta világítást soha nem hagyjuk őrizetlenül.

Kültéri világítás sk cfabbridesigns.com

Függő üvegmécsesek

Egyike a legegyszerűbben elkészíthető kültéri világítótesteknek. Tornácra, teraszra, erkélyre is ideális dekoráció. A lámpa kialakításának köszönhetően a szél miatt sem kell aggódnunk. Szükségünk lesz formás üvegekre, huzalra, vágószerszámra, gyertyákra vagy mécsesekre, csípőfogóra, mérőszalagra, valamint hosszú kandallógyufára.

Kültéri világítás skcraftynest.com