A Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) debütált a futurisztikus mosdó és kád.

A fürdőszobai technológiai újítások bemutatóján általában víztakarékos zuhanyfejek, környezetbarát innovációk és jövőbe mutató vívmányok kerülnek felvonultatásra. Az okostelefonok korában már elképzelni is nehéz, hogy volt idő, amikor még a mobiltelefon is elérhetetlennek tűnt. Ennek fényében a legőrültebb ötlet is lehet a jövő egyik alapköve, lassan megelevenednek a sci-fik.

A Kohler bemutatójában szereplő érintésmentes toalett sem biztos, hogy nagyon elrugaszkodott koncepció, főként járványos időkben.

Az intelligens vécé fűtött üléssel, automatikusan felnyíló és lecsukódó deszkával és a funkciókat kezelő távirányítóval hivatott kényelmesebbé tenni a trónolást. Ez ma még igencsak luxusnak számít, hiszen átszámolva közel egymillió forintba kerülne, de ki tudja mikor lesz ez is egy napon a leghétköznapibb berendezés.

 

A cég másik nagy dobása az aromaterápiás adagolós, RGB-világítással rendelkező, ködlámpával felszerelt intelligens kád volt.

Ezen meg lehet határozni a víz mélységét és hőmérsékletét is, továbbá ha túl sok vizet engednénk a kádba, azt a rendszer később újrahasznosítja. Elég látványos a spa-ra emlékeztető kád, melynek sem a beszerelése, sem az ára nem hétköznapi.

Azért jó tudni, hogy van, és talán egyre több ilyen lesz is.

Forrás: Gizmodo