Az agyagcserép nem csupán arra jó, hogy virágot ültessünk bele.

Oly módon tudjuk felhasználni azokat, ami garantáltan megváltoztatja a kertünk összképét. Szomszédaink, ismerőseink mind a csodájára fognak járni a nem mindennapi kerti dekorációnak.

Szánjunk rá időt, és kreativitásunkat szabadjára engedve készítsünk a ház körül fellelt, elfekvő virágcserepekből kedves, bohókás emberfigurákat.

A kész mű részben alkalmas virágcserépnek, ugyanis a figura fejét alkotó cserépbe haj gyanánt még mindig ültethetünk valamilyen növényt.

Mi minden szükséges  a rendhagyó cserépfigura elkészítéséhez?

Mindenekelőtt szükségünk lesz 27 db különböző méretű virágcserépre:

  • egy tucat 15 cm-esre, amelyekből a két kar készül,
  • egy tucat 20 cm-esre lábaknak,
  • 2 db 30 cm-esre a törzsnek, valamint
  • 1 db 25 cm-esre, amely a figura feje lesz.

Szükségünk lesz továbbá 12 db 8 cm vastag hungarocellre, erős drótra vagy zsinórra, valamint egy drótvágóra.

Így készül a cserépember

Ha esetleg valamelyik virágcserép alján nincs vízelvezető nyílás, fúrjunk bele egyet. A hungarocelldarabokat is lyukasszuk át úgy, hogy át tudjuk majd azon dugni a drótot. Egymás után fűzzük fel a cserepeket és a hungarocellt, mintha sok-sok rétegből álló szendvicset készítenénk. Fontos, hogy a cserépemberkének olyan stabil testhelyzetet alakítsunk ki, ahogy szeretnénk, hogy majd a kertben – például egy padon ülve – helyet foglaljon. A figura törzsét alkotó két nagy cserép közé nem szükséges hungarocellt raknunk. Ha már az emberke feje is a helyére került, nincs más hátra, mint hogy valamilyen kifejező arcot fessünk a figurára, illetve egyéb kiegészítőkkel díszítsük fel. Ezzel a befejező lépéssel mindegy életre keltjük, személyiséggel ruházzuk fel a figurát.

Inspirációként, ötletadónak következzen 12 műremek képeken szemléltetve is!

Fotó: goodshomedesign.com