Nyáron akár a szabad ég alatt is pancsolhatunk egy jót! Miért is zárkóznánk be a négy fal közé, amikor a természet közelsége csak fokozza a pihenés élményét?

Egyre melegebb az idő, ne halogassuk hát a tervezést! Íme 15 bámulatos megoldás, hogyan varázsoljunk szabadtéri fürdőzésre alkalmas helyet a kertünkbe, teraszunkra. Bennünket máris meggyőztek a látottak.

Egy-egy hosszú, fárasztó nap után másra sem vágyunk, mint hogy kinyújtóztassuk a tagjainkat egy kád kellemesen meleg vízben, és békére, nyugalomra leljünk a fürdőszoba magányában. De miért is ne alakíthatnánk ki egy fürdőt a szabadban is?

Ugyanolyan pihentető és élvezetes lehet a lubickolás odakinn is. Idilli a környezet: süt a nap, fújdogál a szellő, csicseregnek a madarak. Ráadásul körülvesznek bennünket a kert szebbnél szebb buja, zöld növényei. Képzeljük el mindezt naplementekor, hát nem lenne fantasztikus?

 

A kerti fürdő kialakításánál fontos figyelembe venni a megfelelő vízelvezetést, hogy elkerüljük a pangó vizet és a lehetséges károkat. A növények kiválasztásánál pedig ügyeljünk arra, hogy nedvességkedvelő, árnyéktűrő fajokat válasszunk a fürdő köré, amelyek jól bírják a párás környezetet. A kerti világítás is lényeges: helyezzünk el meleg fényű lámpákat a fürdő körül, hogy esténként is kellemes legyen a hangulat.

Inspiráció gyanánt következzen 15 impozáns kültéri kád, illetve zuhanyzó, amelyek garantáltan meghozzák a kedvünket ahhoz, hogy nekiálljunk megtervezni a saját kerti fürdőnket!

outsideonline.com
dumpaday.com
comfydwelling.com
comfydwelling.com
comfydwelling.com
instagram.com

desiretoinspire.net
lushome.com

incredible-pictures.com
eclecticanthology.tumblr.com

ozarchitects.com

Egy kerti fürdő kialakítása nem csak a luxusról szól, hanem a természet közelségének élvezetéről is. Akár egy egyszerűbb, akár egy extravagánsabb megoldást választunk, a végeredmény biztosan lenyűgöző lesz. Ne habozzunk, vágjunk bele, és élvezzük a szabadtéri fürdőzés nyújtotta örömöket!