Az építőipari munkák jelentős drágulása miatt a tetőtérbeépítésnél minden fillér számít, mégis érdemes minőségi terméket, például Roto tetőablakot választani, mert kicsi pluszért, nagy előnyöket kapunk. Megmutatjuk, miket.

A tetőtér különleges paraméterei miatt a nyílászárók választásánál is jóval körültekintőbben kell eljárni. A minőségi termékek mindig többe kerülnek, de érdemes megfontolni, hogy esetleg máshol húzzunk a költségvetésen és inkább csúcskategóriás, például Roto tetőablakot válasszunk. Íme három ok, amiért megéri számolgatni.

Azt kapod, amiért fizetsz

A minőséget meg kell fizetni, sajnos nincs kivétel. Ha azt szeretnénk, hogy hosszútávon ne legyen gond a beépített nyílászáróval, akkor válasszunk olyan tetőablakot, ami tökéletesen zár és többrétegű üvegezésének köszönhetően jobb szigetelést is ad. Viszonylag könnyen kiszámolható, hogy a plusz anyagi ráfordítás mennyi idő alatt térül meg a fűtés-, illetve hűtésszámlákon. Egy minőségi tetőablak emellett a port és a zajokat is kizárja, ami sokat tesz az életterünk javulásáért, ám értéke megbecsülhetetlen.

A minőségi tetőablakok esetében elérhetőek olyan kellékek is, amik a beépítést segítik, így még kisebb a hibalehetőség és még pontosabb a beépítés. Mindez pedig tovább segíti a tetőablak tökéletes zárását és szigetelését.

Karbantartani drágább

Kevésbé minőségi tetőablak esetében előfordulhat a beázás, vagy ami még gyakoribb, a hőhidak keletkezése. Ezek nyomán penészesedés indulhat, ami rongálja a falat, a tetőt és a nyílászárót. Helyrehozása sok vesződséggel és újabb kiadásokkal jár.

Míg egy átlagos ablakot fél nap alatt cserélni lehet úgy, hogy közben használható marad a lakás, addig egy tetőablak cseréje jóval bonyolultabb. Sok esetben a tető megbontására is szükség lehet, ami hosszabb ideig tart és a folyamatos kényelmetlenség mellett fennáll a beázás veszélye is. A helyreállítás és karbantartás költsége pedig a nap végén akár bőven meg is haladhatja, amit a tetőablak vásárlásánál esetleg nyertünk.

Különleges funkciók

A minőségi termékekkel sok esetben luxus funkciók is elérhetőek lesznek és nincs ez másképp a tetőablakok esetében sem. A felső harmadban vagy teljes egészében tetősíkon kívül nyíló tetőablakok például csodálatos panorámát biztosítanak és lehetővé teszik azt is, hogy rovarhálót szereljünk a tetőablakra. Mindez segíti a lakás komfortérzetét és kényelmét.

A Roto tetőablakok esetében olyan funkciók is elérhetőek, mint a kulcsra zárható ablakkilincs, vagy az elektromos ablaknyitás. Emellett az árnyékoló és szigetelő kiegészítők is sokat tesznek otthonunk minőségéért.

Érdemes összevetni az árakat, mérlegelni egy kevésbé minőségi tetőablak választásának következményeit és a minőség mellett dönteni. Hosszú távon mindenképpen megéri.