Néhány egyszerű kiegészítő segít kialakítani a karácsonyi hangulatot.

Néhány hét és itt a karácsony. Már most, a felkészülési időszakban érdemes kiválasztani, beszerezni vagy egyszerűen csak elővenni azokat a kiegészítőket, amelyektől igazán ünnepélyes hangulatba kerül nem csak a lakásunk, hanem a lelkünk is. Ráadásul ha a díszítés nagyját már most elvégezzük, közvetlenül az ünnepek előtt egy teendővel kevesebb szerepel majd a listánkon.

1. Helyezz varázslatos fényeket bentre és kintre egyaránt!

A karácsony melegségét rendkívül jól szimbolizálják a kandallók. Legyen szó valódi darabról vagy látványkandallóról, rájuk pillantva átjár bennünket a nyugalom és a meghittség. Amennyiben nincs lehetőségünk egy igazi kandalló melegségét a közelünkben érezni, szerezzünk be egy látványkandallót, aminek üzemeltetéséhez kéményre sincs szükségünk. Ha még kisebb beruházást tervezünk és szívesen alkotunk, papírból is készíthetünk igazán látványos kandallót.

A ház külső dekorációja során legyünk rendkívül körültekintőek. Egy rosszul megválasztott, silány minőségű kültéri Led füzér ugyanis hatalmas problémákat okozhat. Éppen ezért a szakértők szerint csak megbízható forrásból származó, CE-jelöléssel ellátott, biztonságtechnikai szempontból is bevizsgált darabokat vegyünk.

2. Díszíts!

Bár még a karácsonyfa-állításig van két hetünk, a beltéri dekorációkat már most elkezdhetjük készíteni vagy beszerezni. Érdemes már most átgondolni, hogy milyen színekben pompázó karácsonyfát szeretnénk majd az ünnepekkor a nappalinkban látni, s válasszunk ezzel harmonizáló kiegészítőket.

A bejárati ajtóra tegyünk kopogtatót, az asztal közepére adventi koszorút, a polcokra kis karácsonyi kiegészítőket ízlésünk szerint.

Az idei év abszolút sztárjai a fémes és a natúr hatású dekorációk. A fehér és szürke kombinációja eleganciát sugároz és a téli havas tájat idézi meg, ha hozzá fenyőágat, esetleg szezonális terméseket társítunk. Bátran kísérletezzünk akár saját kezűleg készíthető díszekkel.

3. Az illatokról se feledkezz meg!

A látvány mellet legyenek hangsúlyosak az illatok is! A karácsony szerves részét képezi a fahéj, a mézeskalácsfűszerkeverék, vagy éppen a vanília illatának keveredése a citrusokkal. Használj gyertyát, vagy legyél újra kisgyermek, és díszíts fel kedved szerint szegfűszeggel néhány narancsot. A citrusféléből kicsapódó olaj a fűszerrel társulva azonnal a levegőbe kerül és bejárja az egész otthonodat. Ráadásul csinos dekoráció is, ha egy szép tálba sorakoztatjuk az elkészült mesterműveket.

+1 Fokozd a kényelmet és a melegséget!

Hogy fokozzuk a meghittséget, kedvenc kuckózós fotelunkba helyezzünk el egy hópehellyel díszített párnát és egy pokrócot is, amibe esténként olvasgatás vagy tévénézés közben be tudjuk bugyolálni magunkat. A színek ebben az esetben is harmonizáljanak minden más kiegészítővel, és fektessünk nagy hangsúlyt a tapintásra is. Minél puhább anyagú darabokat választunk, annál jobb!

Az örök klasszikus norvégmintáról se feledkezzünk el! Ha neked is lapul egy-két ilyen motívumú kiegészítő a szekrényed alján, kapd elő a karácsonyi pilcsikkal és az elhagyhatatlan lemezekkel együtt! Garantáltan a hangulatod is vidámabb lesz!

Cikkünk megírásához az újHÁZ Centrum sajtóanyagát használtuk.