Minden eleme kézzel készült.

Szaniszló Ildikó egy álmot valósított meg, amikor elkészítette a nappali egyik falára a velencei látképet. A következőkben Ildikótól ismerhetjük meg a dekorfal történetét.

Mivel az időm nagy részét kreatív foglalkozások teszik ki, a porcelánfestésen túl a bútorok megújítása, ajándéktermékek, fali dekorok, festmények, elkezdett foglalkoztatni a falszobrászat ötlete. Néhány eddigi munkámat látva egy kedves megrendelőm ezt a velencei falat álmodta meg a nappalija falára 3D-ben.

Minden munka más és más, de mindegyiken rengeteget tanulok, mert sokszor ott a helyszínen kell kitalálnom, hogyan tudok megvalósítani bizonyos ötleteket. Ilyen volt itt például a kandeláber ötlete. De úgy érzem, sikerült azt is jól megoldani.

Első lépésben felrajzoltam a kívánt képet a falra, majd kézi eljárással, kis spaklikkal felhordtam a glettet a különböző domborodó felületekre. A rózsákat egyenként, kézzel formáztam. Száradás után festettem, antikoltam, néhol metál fényekkel emeltem ki részleteket.

Az eljárás során az anyag vastagságára nagyon kellett figyelni az esetleges repedések elkerülése érdekében, ezért több részletben, a száradási folyamatokat figyelembe véve tudtam haladni.

Nagyjából 50-60 órát fett igénybe a fal elkészítése.

Ildikó további munkái követhetők Facebook oldalán: Porcelánfestő Alkotóműhely