Egyszerűen elérhető segítség.

A só amellett, hogy az ételeinket ízesíti, rendkívül sokoldalú anyag, számtalan módon használható egyéb célokra a háztartásban. Következzen 7, nem szokványos, ám annál praktikusabb felhasználási módja, melyek alkalomadtán jól jöhetnek minden háztartásban!

1. A vasaló talpának tisztítása

Könnyen előfordulhat, hogy a vasaló talpán nyomot hagy egy textília vagy minta. Az odaragadt anyag miatt a vasaló már nem úgy használható, mint szeretnénk. Ahogyan az alábbi videóban is látható, 3 egyszerű lépés után a talp újra tiszta. Mindössze annyit kell tenni, hogy kiterítünk egy sütőpapírt/zsírpapírt, szórunk rá sót, majd a magas hőfokra állított vasalót végighúzzuk rajta.

2. Tojásbaleset eltakarítása

Biztosan jártál már úgy, hogy nem a legszerencsésebb módon sikerült feltörni a tojást. Ilyenkor nem csak a kárbaveszett alapanyagon bosszankodsz, de eltakarítani sem egyszerű. Ha azonban alaposan meghinted sóval és úgy 20 percig állni hagyod, az eltüntetés egyszerű lesz.

3. Tűzoltás

Ha sütés közben lángra kap a zsiradék a serpenyőben, hintsd meg annyi sóval, hogy a tűz kialudjon.

4. Edények tisztítása

Az edénybe odaégett étel eltávolítást megkönnyíti, ha a problémás területet megszórod sóval, majd felengeded vízzel. 10 perc múlva könnyedén kijön a kosz.

5. Szennyeződések eltüntetése a mosogatószivacsról

Két csésze vízhez adjunk negyed csészényi vizet és ebbe a sóoldatba áztassuk a szivacsot egy egész éjszakára.

6. Fürdőkád tisztítása

Terpentin és só nagyjából fele-fele arányú keverékével a kád nagyobb erőfeszítés nélkül tisztává varázsolható. (A terpentin gyúlékony és egészségre ártalmas anyag, ezért elővigyázatosan bánjunk vele!)

7. Lefolyótisztítás

Ha eldugult a lefolyó, először minden nem odavaló dolgot, amit elérsz, távolíts el belőle. Majd keverj el negyed csésze sót negyed csésze szódabikarbónával és öntsd a lefolyóba. Ezután tölts bele még fél pohárnyi ecetet is.