Otthon is környezettudatosan.

Az IKEA a világ vezető lakberendezési áruháza, amely elkötelezett a Föld és a társadalom számára fontos ügyek mellett is. Noha a mosókefétől az íróasztalig szinte mindent kínál, ami a házban szükséges, eddig nem volt alkalmunk náluk megvenni az egyik legfontosabb dolgot a mindennapi életünkhöz: az áramot.

Az IKEA eltökélt célja, hogy 2030-ra teljesen megújuló energia használatával klímabarát legyen. A fenntartható forrásokból származó áramot sokkal elérhetőbbé, megfizethetőbbé kívánják tenni mindenki számára. Felére kívánják a károsanyagok kibocsájtását csökkenteni, 2050-re pedig a szén-dioxid semlegességet is szeretnék elérni.

Ennek a projektnek a része, hogy felelősséget vállalnak azokért a termékeikért, amelyek áramot fogyasztanak, vagyis elérhetővé teszik a környezetbarát áram vásárlását.

2016 óta az Ingka Group, amely a világ 423 áruházából 367-et menedzsel, 2,5 milliárd eurót költött a megújuló energiákra, ideértve 2 napenergia park felállítását, egy szélfarm építést Romániában, valamint 534 szélturbina létesítését 14 országban.

Ezenfelül napelemeket kezdtek forgalmazni 11 piacon. A STRÖMMA ajánlat keretében a Svédországban élő vásárlók olyan energiát vehetnek, amely megfizethető, tanúsítvánnyal rendelkezik és napból vagy szélből származik. A vevők egy applikáció segítségével követhetik nyomon a saját áramfogyasztásukat. Azok a vásárlók, akik már vettek napelemeket az IKEA-tól, szintén figyelhetik a termelésüket és visszaválthatják azt az áramot, amit nem használnak el.

Remélhetőleg ez a remek ötlet hamarosan több országban is elérhetővé válik.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.