Így lesz újra mutatós darab a leharcoltból.

Egy egyébként jó állapotú, de már nem túl vonzó külsejű székből még különösebb gyakorlat nélkül is varázsolhatunk olyat, amelyet szívesen használunk. Így történt ez Lajos Zsóka esetében is, aki egy ismerőstől kapott nagyjából 40 éves széket változtatott át.

Szükségem volt 1 db székre a varróasztalomhoz, hiszen hobbivarró vagyok. Fából készültet akartam, hogy a laminált padlót ne karcolja fel.

Egy családi beszélgetés közben szóba került, hogy egyetlen egy székre van szükségem. Kedves ismerősöm, aki 70 éves, adta “fájó” szívvel, mivel az anyukájáé volt anno, ami ha durván számoltam is 40 éves.
A párom, amikor meglátta, csak annyit mondott:”Ugye tudod, hogy ezt nem viszed be a házba?” Ekkor született meg a gondolat, hogy megmentem magamnak.

Első lépésben lemértem az anyagszükségletet, ami dupla széles anyagból számolva csak az ülőfelület méretének megfelelőt kellet venni, hiszen a támla 2 oldala kijön a maradékból. (Esetemben 60 cm, ami 2300 Ft/méter, azaz 1380 Ft.)

A takaró szegélyhez 6 métert vettem 220 Ft/m=1320 Ft

A legnehezebb a kárpit kiválasztása volt számomra. Amikor beszabadul hasonló ember ilyen boltba…

Első pillanattól tudtam, hogy fehér színre fogom festeni. Ehhez 2,5 dl selyemfényű fehér festéket vettem és 2 sor festésnél is csak a fele ment rá. (Ebből a 2,5 dl 990 Ft.)

Mivel rugós szék, nagy kapcsos kárpittűzőt kértem kölcsön.

Kezdődhetett a piszkos munka.

Az alapos csiszolást követhette az első sor festés, aminek várnom kellett a száradására, majd ezt követte az újabb sor. Gyönyörű fehér színt kapott.

Sajnos a támlát nem lehetett leszedni, így minkét oldalra feltűztem az új ruhát. Körben az anyagot 2 centire visszahajtogatva.

Az ülőkéről lebontottam a kárpitot és kiszabtam ráhagyással az újat. A tűzéskor ráfeszítve behajtogattam az anyagot.

Legvégül a szegélytakaró került tűzésre, eltakarva az eseteleges hibákat.

Összesen talán 4 órás munkám van benne és kevesebb mint 4000 forint. Sokkal egyszerűbb volt mint azt hittem!

Köszönjük Zsókának, hogy megosztotta velü