A karantén hatása.

Kétségtelenül érződni fog a lezárások időszaka a jövő lakberendezési trendjében is, nem múlik el nyomtalanul az otthon töltött időszak. Meghittebb, otthonosabb lesz a dizájn a konyhában is, amely nagyobb szerepet kap az életünkben. Felismertük a helyiség fontosságát: itt sütöttük a kenyeret, itt tároltuk az élelmiszer tartalékokat, itt olvastunk, beszélgettünk.

Nézzük, mi várható jövőre, miként fest a menő konyha!

1. Újra itt lesznek a színek

Visszatérnek a színek a konyhába, minél több időt töltünk benn, annál inkább vágyunk rájuk. Most, hogy a járvány miatt az otthon lett a menedék, az inspiráció forrása, az erősebb színekkel is bátran dobjuk fel a hangulatot. Különösen nagy szerepet kap a zöld, amely a megújulás, frissesség, természetesség színeként számos árnyalatban lesz jelen a konyhákban is.

Fotó: EMILY JUNE DESIGNS

2. Árad a természetes fény

Remek kilátás, áradó fény, napsütés: a hatalmas, kiterjedt ablakoké a jövő! Beengedjük a természetes világosságot az otthonunkba, amely így melegebb, tágasabb érzetet kelt.

Fotó: MATTHEW MILLMAN

3. Állatbarát megoldások hódítanak

Sokan vettek magukhoz cicát vagy kutyát a karantén idején. Természetes, hogy kedvencünk mindenhol ott van, így a konyhában is. Helyet kap számára is az itató, etető esetleg olyan területeken, amelyeket eddig nem vettünk igénybe.

Fotó: CAROL KURTH INTERIORS

4. A vidéki stílus visszatér

Újra hódít a vidéki kúriák stílusa, a kényelmes, meghitt nyári lakok hangulata, ahol számos beépített, jól kihasználható kis kuckót találunk.

Fotó: STYLEBERRY CREATIVE INTERIORS

5. Hatalmas páraelszívók kapnak helyet

Nagy, látványos páraelszívók hódítanak, amelyeket építészeti elemként láthatunk viszont. Kihasználják a kontrasztos lehetőségeket, a fekete, a fehér mellett a hatásos fémes, aranyszínű díszítések, túlméretezett megoldások is jelen lesznek.

Fotó: DREES HOME DESIGN

6. Érkeznek a láthatatlan ajtónyitók

Nagyobb térérzetet ad, ha nincsenek kilincsek, gombok az ajtókon: az elrejtett nyitókkal tisztább, letisztultabb a kép.

Fotó: MANNY VARAS

7. Nem bírunk betelni a természetes anyagokkal

Szeretnénk minél több természetes anyagot a házba csempészni, ha már a 4 fal közt töltjük a napjainkat. Különösen népszerű a fa, amit érdemes például kővel kiegészíteni.

Fotó: DANIEL BOWLER

8. Nagy tárolóhelyeket alakítunk ki

Tárolóhelyből sosem elég, de a pandémia során nyilvánvalóvá vált, hogy még az eddigieknél is többre lenne szükség. Mély fiókok, sok polc, rafinált szekrények segítik rendszerezni a felhalmozott dolgokat, de a szakértők ajánlják a mutatós fonott kosarakat és praktikus nagy üvegeket, tégelyeket is.

Fotó: ANDY BRIGGS

Forrás: www.housebeautiful.com