Próbáljuk ki bátran ezeket a természetes összetevőket otthonunk levegőjének felfrissítésére, a helyiségekben esetlegesen uralkodó kellemetlen szagok elűzésére!

1. Citrom és rozmaring

A frissesség és tisztaság illatát könnyen a lakásba varázsolhatjuk ennek a kizárólag természetes alapanyagokból álló illatosítónak a segítségével. A citromos-rozmaringos illatpáros vízzel és vaníliakivonattal készül. Még üveget sem kell vásárolnunk: válasszunk ki egyet az otthon félretett kisebb, dekoratívabb befőttes üvegek közül, ebbe töltsük az elegyet.

Fotó: bhg.com

2. Orgona

Ki ne szeretné a májusi orgona illatát? Az orgona illatú spay a tavasz illatát hozza el a lakásba. Az elkészítéséhez víz, vodka, valamint orgona illóolaj szükséges.

Fotó: bhg.com

3. Rozmaringos-levendulás szőnyegpor

Szőnyegeinket természetes módon frissíthetjük fel ezzel a rozmaringos- levendulás szőnyegporral. Csak spricceljük meg a szőnyeget a szódabikarbóna, szárított rozmaring és levendulaolaj keverékével, hagyjuk rajta 15-20 percig, majd porszívózzuk fel a port. Nem csupán a szőnyeg, de az egész szoba friss illatú lesz tőle!

Fotó: bhg.com

4. Kisüveges tavaszi illatkülönlegességek

Saját magunknak, de egyedi ajándékba is kiváló a befőttes üvegbe zárt illatkeverék. A menta és grapefruit, rozmaring és citrom kettőse, vagy a lime-menta-gyömbér együttese garantálja a jó illatot a lakás helyiségeiben.

Fotó: bhg.com

5. Saját készítésű utántöltő folyadék elektromos légfrissítőbe

Ne dobjuk ki a kiürült elektromos illatosítót! Inkább spóroljunk egy kicsit, és hasznosítsuk újra az üvegcsét. Töltsük meg a saját készítésű illatkeverékünkkel. Mindössze a kedvenc illóolajunkra és vízre lesz szükségünk.

Fotó: bhg.com

6. Fahéjas-narancsos légfrissítő

Aki nem rajong a füstölőkért és az illatgyertyákért, annak remek megoldás a fahéjas-narancsos légfrissítő, amely az ősz csodás illatát hozza el a lakásba. A hozzávalók: szuper nedvszívó polimer, fahéjolaj, narancsolaj, víz.

Fotó: bhg.com

7. Áfonyás-narancsos párologtató

Ez az áfonyás-narancsos potpourri fahéjjal, vaníliával, szerecsendióval és rozmaringgal a tűzhelyen készül és kellemes, meghitt karácsonyi hangulatot áraszt szerte a lakásban.

Fotó: bhg.com

8. Saját készítésű diffúzor

Kellemes illatúvá tehetjük a lakás bármely helyiségét ezzel a könnyen elkészíthető diffúzorral. Szükségünk lesz hozzá egy kis méretű, szűk szájú üvegre, rattan pálcikára, alkoholra, mandulaolajra, valamint valamilyen illóolajra. Például a levendulaolaj friss, megnyugtató illatot varázsol a nappaliba vagy a hálóba, míg a citrom illóolaj tökéletes a konyhába.

Fotó: bhg.com