A Veda Village elnevezésű apartman-komplexum lehetőséget nyújt, hogy hasonló gondolkodású emberek éljenek egy helyen.

Az oroszországi Szentpétervár külvárosa ad helyet az úttörő elképzelésnek, miszerint egyfajta lakóközösséget próbálnak létrehozni a vegetáriánusoknak. Maya Podlipskaya, a komplexum vezetője azt a célt tűzte ki, hogy a lakók önellátóvá váljanak az energia- és vízellátás, a hulladékkezelés, valamint az élelmiszer-előállítás terén. Az épületek és a környezet kiépítése során a feng shui és a Vastu (hagyományos hindu építészeti rendszer) elveit alkalmazzák, figyelve a harmóniára.

Annak, aki ott szeretne élni, nem csak a borsos árat kell megfizetnie, hanem vegetáriánusnak is kell lennie. Az ingatlanügynökök felmérik ezt a jelentkezőknél, ugyanis, aki fogyaszt húst, azt nyomban elutasítják. A vegetarianizmusnak persze vannak fokozatai, ugyanis van, aki csak húst nem fogyaszt, míg mások semmilyen állati eredetű terméket nem esznek, mint a tejtermék, tojás vagy méz. Legkevesebben azok vannak, akik az egészségük érdekében lesznek vegetáriánusok, a legtöbbjüknél ez inkább egyfajta életszemlélet, hogy semmilyen állatnak ne okozzanak szenvedést.

A Veda Village azonban nem csak a húsmentes életet követeli meg, az alkoholfogyasztás és a dohányzás is tilos!  De cserébe van jógaközpont, tornaterem, gyógyfürdő, üzletek, napközi, oktatási központ, valamint vegetáriánus étterem is.

Évek múlva, ha az egész elkészült, fog csak kiderülni igazán, hogy az elképzelés mennyire válik be.

Forrás: Veda Village

Képek: Instagram/Veda Village