Szerettél volna egy “katalógusszerű” otthont, de amikor ránézel az eredményre, úgy érzed, hogy nem egészen az igazi? Talán a részletekkel van a probléma. Mert a részletek azok, amelyek az otthon melegségét hozzák egy szobába.

Van elég zöld az otthonodban?

A szobanövények minden otthont otthonossá tesznek. De a varázs abban is rejlik, hogy hová helyezzük a növényeket. Ha csak kis szobanövények vannak elrejtve a szoba sarkaiban, az is hozzájárulhat ahhoz, hogy a belső tér ne úgy nézzen ki, ahogyan azt elképzelted.

A növényeknek szó szerint a padlótól a mennyezetig ki kell tölteniük a szobát. Ha tehát a kisebb virágokat kedveled, szükséged lesz egy virágállványra. Az állvány segítségével a növényeket a térben elhelyezheted.

Alternatív megoldások a függő virágrendszerek. Ezek lehetővé teszik, hogy a cserepek a térben lógjanak. Ezek a szoba magasabb helyeit is kitöltik.

Ne feledkezz meg a fali dekorációról

Elmúltak azok az idők, amikor nappalinkat a masszív szekrények, az úgynevezett lakófalak uralták. A mai bútorok sokkal szellősebbek, így még nagyobb figyelmet kell fordítania az általános elrendezésre.

Órák és képek lógjanak a falakon. A polcokon a már említett virágokon kívül elhelyezheted kedvenc könyveid, családi fotóid vagy más, számodra fontos tárgyakat.

Mindig próbáld meg elérni, hogy a szoba sugározzon valamit belőled. Ne csak “vakon” utánozz egy interneten talált mintát. Gondolj arra, hogy mi tesz téged boldoggá.

Nem érdekel a minimalizmus?

A minimalizmus sok modern belső térben uralkodó. Ahhoz azonban, hogy a minimalista bútorok összességében igazán jól mutassanak, azt is tudnod kell, hogyan dolgozz velük.

Ha túlzásba viszed – egyik vagy másik irányba –, akkor vagy egy “zsúfolt” belső teret kapsz, amelyet már nem lehet minimalistának nevezni, vagy egy “steril” belső teret, amely túl minimalista. Ilyenkor előfordul, hogy a szobák visszhangosak és hiányzik belőlük a szükséges otthonosság.

A virágokon és festményeken kívül más kiegészítőkre is szükséged lesz. Egyes bútorok (pl. kanapé, ágy) alatt meleg szőnyegnek kell lennie. A különböző takarók, párnák és egyéb apró tárgyak, amelyek nem zavarják a minimalista jelleget, de magasabb szintre emelik a belső teret, szintén nagyszerűek lesznek.

Dobd fel a belső teret saját motívumaiddal

Az egyik legfrissebb trend a mintás felületek visszatérése. Ezek lehetnek különleges festmények, tapéták, de akár kézzel készített bútordíszek is.

Válassz egy motívumot, amely az egész otthonodban ismétlődik, ez lehet bármilyen forma, szín, anyag, textúra… Ha ezt az elemet eredeti módon tudod használni minden helyiségben, otthonod elnyeri azt a lelket, amit igazán keresel.