Miközben egy finom, forró italt szürcsölgetünk, éljük ki a kreativitásunkat, fejlesszük a kézügyességünket kávé- és teafilterek segítségével!

Te is azok közé tartozol, akiknél hegyekben állnak otthon a teák és a kávék, és a szertartáshoz való kellékek? Nem tudom, iszik-e még manapság valaki filterrel főzött kávét (és nem kapszulásat), mindenesetre az alábbi romantikus koszorúhoz sok teára és még több kávéfilterre lesz szükséged.

kavefilter-koszuru-2

Az egyszerűségében is gyönyörű, romantikus, vintage stílusú koszorút elkészíteni nem is nehéz. Amennyiben van otthon régies hatású brossod, gyöngyöd, szalagod, akkor némi antik jelleget is kölcsönözhetsz a koszorúnak.

Így készül a koszorú:

1. Tegyél 5 sötétszínű teafiltert egy nagy edény vízbe. Forrald fel a vizet majd tekerd le alatta a gázt (de a cserénél melegítsd újra, ha szükséges, ne hűljön ki a víz).

2. Tegyél 20 kávéfilter papírt az edénybe ázni, figyelj rá, hogy a sötét tea mindenhol ellepje őket. Áztasd 10-20 percig, amíg a kívánt színt elérik. Ezt követően tedd be a következő adagot (kb. 100 filterpapír szükséges egy koszorúhoz).

kavefilter-koszuru-1Fotó: designdininganddiapers

3. Miután kivetted a filtereket, teljesen meg kell őket szárítani. Megoldás lehet, ha a szárítóra csipeszezed őket, vagy papírtörölközőkre teszed ki, hogy mielőbb megszáradjanak.

4. Tekerd az így kapott papírkákat egy csavarhúzó köré, majd nyomd és ragaszd rá őket a koszorúalapra.

5. Nagyjából 2,5-4 cm-re helyezd el a filtereket az alapon, hogy jól borítsák a felületet.

kavefilter-koszuru-5

kavefilter-koszuru-7

6. Addig pakolgasd a filtereket, amíg az egész alapot beborítják. Ezután gyöngyökkel, díszekkel, szalagokkal díszítheted, és ha ajtóra szánod, akkor egy akasztót is készíts rá!

kavefilter-koszuru-3
kavefilter-koszuru-4

kavefilter-koszuru-6

Fotók és forrás: designdininganddiapers.com