Megvédi a falat.

Praktikus lehet egy falpanel mindazok számára, akik szeretnék megvédeni pl. egy előszoba falát a napi használat, forgalom kapcsán történő sérülésektől, szennyeződésektől.

Ávéd Krisztina saját kezűleg készített mindjárt kettőt is, melyek amellett, hogy nagyon hasznosak, így, hogy maga tervezte és készítette, még egyediek is lettek.

A következőkben Krisztina mutatja be, hogy pontosan mi mindenre és milyen lépésekre volt ahhoz szükség, hogy elkészüljenek.

Szerettem volna az előszobába a fogas alá valamit, ami védi a világos falat, esetleg tisztítható felület. Kőburkolatban is gondolkoztam, aztán faburkolat is felmerült., de ekkor megláttam egy hirdetésben a műbőr falpaneleket. Innentől aztán elindult a fantáziám. A fő szempont pedig amiért saját magam készítettem el, az ára volt. A üzletekben kapható hasonló méretű hexagon formájú falpanelek darabára 4-5000 forint körül mozog. Tehát a két előszobába az általam készített panel ára több mint 200 000 forint lett volna, így, saját kezűleg viszont negyedáron sikerült kivitelezni.

Amire szükség volt

A falpanelek általában műbőr borítással készülnek, ebben gondolkodtam én is. Felkerestem olyan üzleteket, ahol műbőrt forgalmaznak és kitaláltam, milyen színeket szeretnék, mi az, ami illik az adott környezetbe. Illetve ekkor jött az ötlet, hogy mennyire jó lenne, ha találnék ‘tulipános’ műbőrt, amit még bele tudnék csempészni, hiszen ez a motívum több helyen és formában is megtalálható a házban.

Szükségem volt még furnér lapra, amit a közeli bútorlap szabászatban sikerült vásárolni. Valamint 1 cm vastag szivacsra, amit hasonlóan a műbőrhöz, neten sikerült jó áron rendelnem.
Ezeken kívül ragasztópisztolyra, valamint tűzőgépre volt szükség, amiket egy áruházban vásároltam.
A falpanel felragasztása T-Rex ragasztóval történt, ami gyors és erős kötést biztosít.

Így készült

Készítettem egy hexagon sablont, ez alapján szabtam ki a szivacsot, a furnér lapot, valamint a műbőrt. A furnér lapot dekopír fűrésszel vágtam fel. A műbőrt 2 cm-el nagyobb méretre szabtam. A furnér laphoz ragasztópisztollyal rögzítettem a szivacsot és erre helyeztem rá a műbőrt, amit a lap hátoldalán tűztem rá a tűzőgéppel.

Bár én kis lépésekben készítettem, ahogy időm engedte, de összesen kb. 15 munkaórát vett igénybe.

A fotón látható falpanel összköltsége 25.000 Ft. Én két előszobába készítettem egyidejűleg, így volt 50 000 Ft, persze igyekeztem mindent a lehető legjobb ár-érték arányú helyről beszerezni.