Néha mindenki ábrándozik arról, hogy egy lakatlan szigetre költözik egy kis időre.

Ilyenből akad néhány, de az egyik legnépszerűbb magányos ház a zöld doboldalon fekvő, óceánnal körbevett kuckó, a róla készült képpel gyakran találkozhatunk az interneten. Számos legenda övezte és övezi a mai a napig az 1930 óta lakatlan helyet. A maga misztikusságával valóban inspiráló, nem csoda, hogy a pletykák kifogyhatatlan forrása.

Sokan tudni vélték, hogy egy magának való üzletember építette, hogy ha kitör a zombi-apokalipszis, tudjon hova menekülni. Mások egy vallási fanatikusnak tulajdonították, de olyanok is akadtak szép számmal, akik szerint Björk ingatlana a szigettel együtt, hogy legyen hol pihennie. Persze gondolhatjuk egy békés menedéknek vagy egy kísértetháznak is, a valóságban azonban ez csak egy egyszerű vadászház.

A helyszín Elliðaey (vagy Ellirey), Izland déli partjainál fekvő szigetcsoport legészakibb része, ahová a vadászegyesület ingatlant épített, amit csak időszakosan használnak. Az elhagyatott szigetnek úgy tűnik vadásztársasága van, mégha lakói nincsenek is.

Bár valóban pazar látványt nyújt, mivel közművekkel nem rendelkezik, így nem túl magas a komfortfokozata, de a célnak megfelel és rendszeresen karbantartják. Extraként van benne szauna, amit az esővízgyűjtő táplál, de ami igazán érdekes, hogy van kerítése. Hogy minek? Az rejtély.

Forrás: OddityCentral

Képek: Instagram/The adventure island