Inspiráló tavaszi diy lakásdekorációs ötlet.

Bereznyeiné Karaszek Bernadett tojástartóból készít bájos tavaszi virágokat, melyek egyenként, vagy akár csokorba fogva is szépen mutatnak. Most ezeknek a történetét mondja el nekünk részletesen, valamint azzal kapcsolatosan is útmutatást ad, hogyan érdemes hasonlóakat készíteni.

Mint minden háziasszonynak, nekem is van itthon pár elfekvőben lévő tojástartóm, mert minden hétvégén megfogadom, hogy ebben veszek a piacon tojásokat, de persze egyszer sem viszem magammal a nagy sietségben, így maradt a nyakamon egy lila és egy sárga, valamint egy szürke (általános) színű tojástartó.

Hetek óta mondogatom a férjemnek, hogy azokat nem szabad kidobni, mert alkotni fogok belőle valamikor, valamit… A múlt héten a nagyobbik fiammal voltam itthon betegállományban, így “ráértem” elmélkedni.

A színek adottak voltak, így azt már tudtam, hogy virágok lesznek, csak azt nem tudtam, hogy hogyan. Ahogy nézegettem a formáját, megakadt a szemem a nyitott tojástartó középső kiálló tüskéin, azokat kivágtam, egy kicsit megformáztam, és kész is volt a virág szirma. Ezután vizuálisan már láttam magam előtt, miket kell még hozzátennem, hogy szép virágdekorációt kapjak.

Így tekertem vattakorongokat a közepébe (szinte minden nőnek van belőle pár darab a sminkesládában). Ebben az esetben virágonként egy-egy darabot használtam fel, és gondolkodás nélkül már nyúltam is a nyárról itthon maradt grillpálcák után, amelyeket zöld vízfestékkel megfestettem.

Mind a pálcákat, mind a szürke tojástartót zöld vízfestékkel festettem meg, de ezeket az anyagukból kifolyólag bármilyen festékkel le lehet festeni, kezdve a sima filctől, a vízfestéken át az akrilfestékig minden esetben visszaadja a kívánt színt. Ezekből lettek később a sziklevelek.

A végére gyöngyöt ragasztottam ragasztópisztollyal, ez minden kreatív alkotónak kötelező eszköze, mint rúdtáncosnak a flitteres tanga.

Ezután ollóvégre kaptam a 3. tojástartót, a szürkét, annak pedig azt a részét, amelyikbe a tojásokat normál esetben tenni kellene. Kivágtam és lóhere formájúra formáztam, majd ezt is zöld vízfestékkel megfestettem.

Az zöld pálcára rászúrtam a virágszirmot, majd ragasztót nyomtam az aljára, rászúrtam a zöld szikleveleket is, melyeket egymáshoz nyomtam, hogy összeragadjanak. Arra figyeltem, hogy a pálca vége ne menjen nagyon bele a virág közepébe, mert ha a virág közepéből kilátszik, a tavaszi színek hangsúlyosabbak.

Szerencsémre nem sok időt kellett ráfordítanom, mert jöttek egymás után az ötletek, és így kb. a festék és a ragasztó száradási idejével együtt olyan 30-40 perc alatt meg is voltam a nyolc darab virággal.

A költségem az annyira minimális, hogy ezen nem is gondolkodtam. Az újrahasznosítás számomra pont arról szól, hogy a lehető legkevesebb költséggel alkossak olyat, ami ízléses és dekoratív. Háziasszony lévén van itthon tojástartóm, nő lévén van vattakorongom, kétgyerekes anya lévén van itthon vízfesték, és nem utolsósorban, de kreatív gondolkodó lévén mindig van itthon ragasztópisztoly és abba való ragasztórúd. Talán grillpálca nincs minden háztatában, így arra azt tudnám mondani, hogy a nyolc virághoz, a nyolc grillpálca körülbelül 50 Ft.

Köszönjük Bernadettnek, hogy megosztotta velünk az ötlet születését és megvalósításának módját! Reméljük, sokan kedvet kaptak az újrahasznosításnak ehhez a formájához.