Ősztündér.

Első ránézésre meg nem mondanánk, hogy csupa olyan anyagot használt Farkas Niki ehhez az őszi kerti díszhez, amely egykor egészen más célt szolgált. Van köztük műanyag flakon, régi lámpaernyőváz, de még kézi földdöngölő alkatrésze is. A következőkben Nikitől tudhatjuk meg, hogy pontosan mi mindenre és milyen lépésekre volt szükség ahhoz, hogy elkészüljön.

Az egyik hobbim a mások által hulladéknak tartott anyagokból valamit alkotni.

Erre a dekorációra már lassan egy éve készültem. Tudatosan gyűjtögettem hozzá az alapanyagokat. A gyékényt, nádat és a terméseket az összeállítás előtti napon gyűjtöttem be.
Anyaghasználat: 2 és 0,5 literes műanyag üvegek, madzag, drót, töltő anyag, régi lámpaernyő váza, hosszú ujjú póló és úgynevezett papír Tesa. A talp egy kézi földdöngölő szerkezet, amit meg kellett toldani.

A test megformálására nem volt igazán jó ötletem, míg rá nem bukkantam egy régi lámpaernyő vázára. Ezt használtam fel a felső test tartására. Egy kedves ismerősöm volt a modell. Betekertem a testét úgynevezett papír Tesával, majd a hátán szétvágtam, így le tudta venni. A vágást összeragasztottam, így kaptam meg a testet.

2 literes műanyag üvegeket kötöttem a lámpaernyő vázára és arra húztam rá a testet. A karokba 0,5 literes műanyag üvegeket és némi tömő anyagot raktam. Az egészet fóliával vontam be, így tettem vízállóvá. A testet egy kézi döngölőre rögzítettem.

A nád bugáját (virágját) tűzőgéppel szerettem volna egy kalapra erősíteni, de ez sajnos nem bizonyult jó ötletnek, így egyesével rávarrtam.

A ruhájához a  gyékényeket egymás mellé raktam és dróttal kötöztem meg, majd az egészet 2 rétegben a vázhoz drótoztam.

A díszítéshez tujaágakat, borostyánt, tököt, tűztövist és csipkebogyót használtam fel.

Különösebb óvintézkedés nem történt, de kesztyű használata indokolt volt. Több részletben és helyszínen készült, de kb. 1 nap volt, mire minden részlet a helyére került.