A papírhulladék csökkentését célozza a mosható vécépapír.

A főként 100% organikus pamutból, bambuszból és kenderből készülő termék a környezettudatosság ihlette ötlet. Mosdóba mindenki jár kortól, nemtől függetlenül, de ez a megoldás valóban kiválthatja a papírokat a használatból?

Ahogy láttuk a járvány beköszöntével a vécépapír igen kelendő áru lett, a tömeges felvásárlással a gyártók nehezen tudtak lépést tartani, szemben a mosható változattal, ami számtalan mintával kapható folyamatosan. Valóban elég látványos és biztosan puha is, de, amit nyerünk a réven, nem vesztjük el a vámon?

Azzal, hogy mossuk, valóban kevesebb papír fogyna, így az azt gyártók is kevesebb káros anyagot bocsátanának ki, viszont többet mosnánk, több víz és mosószer fogyna, és esetleg áram is, ha mosógéppel tennénk és nem kézzel öblítenénk ki az ürülékes törlőkendőt. Ettől függetlenül sokan esküsznek rá, mert a puhaságát nem pótolja semmi, ráadásul elég mutatós.

Persze van egyszerűbb változat is.

Aki szívesen kipróbálná látogasson el az Etsy oldalára ide kattintva és megnézheti milyen széles választék áll rendelkezésre az olcsóbbaktól a drágább verziókig.

Forrás: Sadanduseless