Nusret Gökce, azaz Salt Bae, ahogy az internet ismeri, újabb látványos konyhai tevékenységet villantott.

Aki esetleg még nem nem ismerné, egy török, Johnny Deppet imitáló, napszemüvegben főző séfről van szó. Ő attól lett híres, hogy blazírt arccal, de rettentő teátrális mozdulatokkal szórta a sót a felvágott húsra. A hattyúnyakba hajlított karjával tett szert a világhírnévre, ami azóta is töretlen.

Számtalan mém ihletője lett, milliók próbálták már utánozni.

A magasról szórás koronázatlan királyának ebben nagyjából ki is merülnek a nagy érdemei, mert a saját éttermeiben felszolgált ételek az ételkritikusok szerint nem túl jók, viszont legalább rettentő drágák. Az első éttermét Isztambulban nyitotta Nusr-Et néven, ami törökül húst jelent, de azóta az Arab Emírségekben, Katarban, Amerikában és már Angliában is képviselteti magát. A hírnévért viszont mindenhol fizetni kell, például New York árfekvéséhez mérten is mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki az ő égisze alatt készült vacsorára vágyik. A legdrágább Steakhouse átlagos 100-150 dolláros marhasültjéhez képest az ő éttermében 275 dollárt kell fizetni egy steakért. De színpad az egész világ, és ebben ő valóban remekel.

Legutóbb mosogatni tanította a londoni alkalmazottait, pont úgy, ahogy azt várták tőle: blazírt arccal, napszemüvegben, iszonyatosan teátrálisan:

Amíg korábban a séfeket a tudásukért és a finom főztjükért tisztelték és szerették, ma már a közösségi médiának hála úgy tűnik elég, ha valaki látványosan csinálja a bármit. Az alkarja fekete szőrén fennakadó sószemek pedig gazdaggá tették.