Csináld magad!Konyha

A sószórásáról elhíresült sztárséf most mosogatni tanít

Nusret Gökce, azaz Salt Bae, ahogy az internet ismeri, újabb látványos konyhai tevékenységet villantott.

Aki esetleg még nem nem ismerné, egy török, Johnny Deppet imitáló, napszemüvegben főző séfről van szó. Ő attól lett híres, hogy blazírt arccal, de rettentő teátrális mozdulatokkal szórta a sót a felvágott húsra. A hattyúnyakba hajlított karjával tett szert a világhírnévre, ami azóta is töretlen.

Számtalan mém ihletője lett, milliók próbálták már utánozni.

A magasról szórás koronázatlan királyának ebben nagyjából ki is merülnek a nagy érdemei, mert a saját éttermeiben felszolgált ételek az ételkritikusok szerint nem túl jók, viszont legalább rettentő drágák. Az első éttermét Isztambulban nyitotta Nusr-Et néven, ami törökül húst jelent, de azóta az Arab Emírségekben, Katarban, Amerikában és már Angliában is képviselteti magát. A hírnévért viszont mindenhol fizetni kell, például New York árfekvéséhez mérten is mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki az ő égisze alatt készült vacsorára vágyik. A legdrágább Steakhouse átlagos 100-150 dolláros marhasültjéhez képest az ő éttermében 275 dollárt kell fizetni egy steakért. De színpad az egész világ, és ebben ő valóban remekel.

Legutóbb mosogatni tanította a londoni alkalmazottait, pont úgy, ahogy azt várták tőle: blazírt arccal, napszemüvegben, iszonyatosan teátrálisan:

Amíg korábban a séfeket a tudásukért és a finom főztjükért tisztelték és szerették, ma már a közösségi médiának hála úgy tűnik elég, ha valaki látványosan csinálja a bármit. Az alkarja fekete szőrén fennakadó sószemek pedig gazdaggá tették.

 

 

Tags : konyha