Ha elsőre nem is tűnik ismerősnek a neve, mindenki találkozott már vele.

Ez az apró kis tasak az, ami cipő vásárlásakor a lábbeli mellett lapul a dobozban. Sokan egyből ki is dobják, pedig nagyon hasznos dolog. Sőt, érdemes gyűjteni, mert sok esetben nagyon jól jöhet. Azért találták ki, hogy magába szívja a fölösleges nedvességet, ezért kerül a cipők mellé. De nem csak ott segít.

Nézzük még mi mindenben:

A levegő páratartalmával való érintkezéstől kezdenek el feketedni az ezüstök, ezért, ha zárt dobozban tartjuk az ékszereket vagy evőeszközöket, és dobunk melléjük pár tasak szilikagélt, jó eséllyel maradnak szépek.

Ugyanezen az elven a szerszámos  fiókban is elfér pár tasak, így elejét vehetjük a rozsdásodásnak.

Megnöveli a borotva élettartamát, ha összezárjuk vele, ahogy a piperés táskánkat is szárazabban tarthatjuk vele.

Ruhásszekrényben megóvja a ruhákat a dohosodástól.

Párátlanítja az ablakot. A lakásokban reggelre vízcseppek jelennek meg az ablakok szélén, és ez bizony állandó nedves környezet teremt, ami a falak penészedéséhez vezethet. A legjobb, ha az ablakpárkányokon szilikagéles párnácskákat tartunk.

Meggyorsítja a virágok szárítását. Ha dekorációs célra szeretnénk szárazvirág csokrot készíteni, akkor sokat lendíthet a folyamaton, ha egy dobozba tesszük a virágokat, és néhány tasakot teszünk melléjük.

Kertészkedőknek is nélkülözhetetlen. Ha a következő évre is eltennél magokat, akkor fontos, hogy száraz helyen tárold őket. A legjobb, ha egy borítékba teszed, egy párnácska kíséretében.

És még itt egy pár tipp a videóban, mire jó még:

Jó hír, hogy nem csak a cipők mellé kaphatunk ilyet, kisállatfelszerelés boltokban szilikonos macskaalom néven nagyobb tételben juthatunk hozzá és ugyanazt az eredményt érjük el a használatával. Bár cipőkből sosem elég, ugye?