Fű borította tetők alatt.

Ha mindig is arra vágytál, hogy a luxushotelek kényelmét átmentsd a romantikus természeti tájak közé, akkor jó hírünk van. Az Øyna Cultural Landscape Hotel Norvégiában tökéletes választás lehet.

A kiszolgálóegységeket és az épületeket tökéletesen a tájba illően tervezték, az eredmény egészen különleges. Az elrendezés nem pusztán egyedi hotelszobák kialakítását teszi lehetővé, de hangsúlyozza a kapcsolatot is a Trondheim-fjorddal és a Norvég-tengerrel.

Az építtető Sakshaug család számára fontos volt, hogy megmaradjon Trondheim fjord kulturális látképe és az építészeti hagyományok is érvényesüljenek. A dizájnerek úgy érték el a célt, hogy a természetesen dombos tájba süllyesztették az elemeket. A félig földbe került részek alagutakon, folyosókon keresztül állnak egymással összeköttetésben.

A vendégek a föld alatti folyosón haladnak végig, mielőtt elérik a szobájukat. Minden egyes különálló blokk két szobát tartalmaz, amelyek meleg és természetes skandináv dizájnelemekkel gazdagítottak. Nagyon sok faanyagot használtak, ami tovább fokozza a kényelmet és a természetességet.

A szokatlan formájú hotelről készült képeket nézve nehéz megmondani, hogy hol ér véget a domb és hol kezdődnek az épületek. A zöld fű szinte mindent beborít, még a tetőfelületeket is.

Forrás: mymodernmet.com