A probléma forrása: egy régi, olcsó, unalmas műfenyő. Mi a megoldás? Havazzuk be!

Készüljünk fel lelkileg: ha egy műfenyőt kicsomagolunk a dobozából, biztosan nem fog olyan látványt nyújtani, mint egy frissen kivágott, gyantaillatú erdei fenyő.

Sokan vagyunk azonban, akik a praktikumot tartjuk szem előtt. Azaz minden karácsony előtt előbányásszuk az előző évben szépen elcsomagolt műfenyőt, összerakjuk és újra feldíszítjük azt. Konstatáljuk, hogy a még mindig elég jól tartja magát, tehát hál’ istennek nem szükséges újat vennünk.

Fotó: hometalk.com

Ott motoszkál azonban a fejünkben a gondolat, hogy talán mégis tehetnénk valamit, hogy ne legyen a fenyő minden évben szakasztott ugyanolyan. Valamilyen módon – ami persze nem kerül sokba – fel kellene dobnunk. Milyen pompásan festene például egy behavazott karácsonyfa! De honnan szerezzük mű hópelyheket??

A jó hír, hogy van, ahol már készen is kapni szórható műhavat vagy hókristályt (például itt vagy itt), de természetesen műhó spray is létezik. Azaz nincs más dolgunk, mint ponyvát vagy festőfóliát terítenünk a fa alá (hogy a padlót ne nagyon műhavazzuk össze), és egy szitából rászitálni a műhavat a fára. Közben szórófejes palackból vízzel permetezzük az ágakat, hogy a műhő szépen meg tudjon tapadni rajtuk.

Fotó: hometalk.com
Fotó: hometalk.com

A művelet közben párszor lépjünk hátra, hogy messzebbről is megszemléljük, minden ágra körülbelül ugyanannyi hó jutott-e. A végeredmény egy hóval gyönyörűen beborított, hamisítatlan téli, ünnepi hangulatot árasztó fenyőfa. Elrontani nem lehet, a lényeg, hogy mindenben kövessük a műhó csomagolásán feltüntetett útmutatót.

Vegyük figyelembe, hogy jó pár órát, akár egy napot is igénybe vehet, amíg a fa teljesen megszárad. Ha ez megtörtént, azaz a műhó teljesen megszilárdult és jól rátapadt az ágakra, állítsuk a fát a kiszemelt, végleges helyére és kezdjük meg az üveggömbökkel, girlandokkal, fényfüzérekkel való feldíszítését.

Fotó: hometalk.com
Fotó: hometalk.com
Fotó: hometalk.com

Ilyen egyszerű az egész! Sikerült egy mini téli csodaországot varázsolnunk a nappalinkba!