A kertekről általában a nyugalom jut eszünkbe, de ez inkább maga a horror.

A mexikói-medencében található Xochimilco-tóból mesterségesen hoztak létre szigeteket, ezek közül az egyik kimondottan hátborzongató.

A jobb napokat látott úszó kertben mindenütt az enyészeté lett babák lógnak, amik kísérteties hangulatot kölcsönöznek a helynek még fényes nappal is. De hogyan és miért került oda ez a rengeteg, mára már torzóvá váló baba?

A legenda szerint évtizedekkel ezelőtt a kert akkori gondnoka Don Julian Santana Barrera egy rejtélyes körülmények között vízbe fulladt kislány holttestét találta a szigeten. Nem sokkal később egy lebegő babát is látott a vízben, úgy gondolta a gyermeké lehetett, ezért kihalászta a csatornából, és az egyik fára akasztotta, hogy így tisztelegjen a kislány emléke előtt. A férfi azonban nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy a leány szelleme a szigeten rekedt, így kiengesztelésül újabb babákat hozott neki. Ezt így folytatta 50 éven át egészen a haláláig. Elhunyt testét ott találták meg, ahol állítólag ő a kislányét, bár a korábbi esetre semmi bizonyíték nem volt. Sokak szerint csak magányában találta ki a történetet, vagy az elméjével valami nem volt rendben, de bárhogy is legyen, ma is tele van babákkal a hely, ami a borzongani vágyó turisták egyik kedvelt célpontja.

Forrás: Isla de la Munecas