A nemrég bemutatott innovációval szeretnék forradalmasítani az építőipart a kínaiak.

A Broad Group azt állítja, hogy a Living Building névre keresztelt rozsdamentes acélszerkezetből készülő házai több mint 1000 éves élettartamra számíthatnak. Könnyebbek és strapabíróbbak, mint a más anyagból készült épületek, ellenállnak a földrengéseknek és a tájfunnak is az ígéretek szerint.

A gyors építés abban rejlik, hogy a konténer méretű modulokat előre legyártják, majd a helyszínre szállítva már csak össze kell rakni a darabokat, és azután a vízvezetéket és áramhálózatot csatlakoztatni. Ezzel a módszerrel volt lehetséges az, hogy mindössze 28 óra és 45 perc kellett a tízemeletes épület felállításához. A 22 centiméteres szigetelés, a nagy ablakok és az intelligens hővisszanyerő rendszer miatt alacsony energiaköltségekkel lehet számolnia a későbbiekben odaköltözőknek.

A gyártó szerint ez a tízemeletes csak a kezdet, gond nélkül lehet így akár felhőkarcolókat is építeni 200 emeletig stabilan. Ráadásként ezek a létesítmények viszonylag gyorsan szét is szedhetőek és elköltöztethetőek különösebb gond nélkül. Íme a bemutatójuk:

Ez lenne a jövő?

Forrás: OddityCentral