Nálunk sajnos nem divat, de sok helyen hétköznapinak számít a napközbeni szieszta.

A cégvezetők nagy részének görcsbe rándul a gyomra a gondolattól, hogy az alkalmazottja munkaidőben leheverjen, pedig a szakemberek szerint a délutáni rövid szunyókálás nagyon is hasznos.

Napi 15-20 perc nyugodt pihenés a nap közepén csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát, pozitív hatással van a koncentrálóképességre. Egy röpke szieszta után sokkal hatékonyabbá válik az ember, nem véletlenül bevált gyakorlat ez a legtöbb mediterrán országban, ahol a nap legmelegebb szakaszát töltik pihenéssel a hőség elől elhúzódva.

(A Villámfordítás fordítóiroda munkatársai például nagyon örülnének egy ilyen lehetőségnek.)

Az ágyként is funkcionáló asztalt a görög Studio NL tervezői alkották meg, megadva a pihenés lehetőségét az irodai dolgozóknak is. A Working Hard (Kemény Munka) elnevezésű rendes munkaasztal alsó, kinyitható rekeszében található az ágy, ami egy ember számára kényelmes fekhely.

Amikor éppen nincs használva, szépen visszacsukható, így nem feltűnő munka közben, hogy milyen kuckó lapul az asztalban.

A járvány miatt sokan dolgoznak otthonról, de ha egyszer visszatér az élet a régi kerékvágásba, lehet, hogy kelendő portéka lesz ez az irodaházakban vagy az otthoni irodákban. Például az otthonról dolgozó szakfordítók jó hasznát vennék, ha szeretnének megpihenni egy órácskára!

Forrás: UNILAD